Hiába Hanga jó játéka, ismét kapitulált az Avellino

Trentóban Hanga Ádám ismét csapata egyik legjobbja volt, ám ma ez is kevés volt a sikerhez, a rájátszástól távolodó Avellino újra kikapott.

Dolomiti Energia Trento - Sidigas Avellino  92-85 (25-24, 20-21, 23-15, 24-23)

Hiába küzdött dicséretesen, hiába játszott a mérkőzés jelentős részében kifejezetten jól, a házigazda Trento eredményes támadógépezete ellen nem volt ellenszere a Hanga Ádámmal kezdő Avellinónak, és újabb, sorozatban az ötödik, legutóbbi 11 bajnokiján a 10. vereségét szenvedte el.

Hanga Ádám újfent sokoldalúan és eredményesen kosárlabdázott, és annak ellenére, hogy védekezésben ezúttal voltak problémái a hazaiak és a Serie A legjobb dobógépe, a ma parádésan játszó Tony Mitchell ellenében, Adrian Banks mellett a vendég zöld-fehérek legjobb játékosa volt. Honfitársunk kezdőként 29 percet játszott, 14 pontot szerzett (4/9 duplából, 2/5 triplából ), 5 lepattanót szedett le (2 támadó), 6 gólpasszt adott és 1 kiharcolt faultja volt, a negatív oldalon 3 eladott labdát és 2 beütött faultot jegyezhettünk fel.

A fogadkozásoknak megfelelő nagy elánnal és a régi-új szerzemény Marques Greennel a soraiban alaposan bekezdett az Avellino, Hanga Ádám triplájával már 14-6-ra megugrott a vendégcsapat, mire felocsúdtak a hazaiak. A kirobbanó formában és erőben kosarazó Tony Mitchell szinte tarthatatlan volt, gyors lerohanás-kosaraival hamar egyenlített a Trento. A folytatásban változatos és színvonalas csata zajlott a trentói parketten, és hiába játszottak kifejezetten jól Hangáék, a házigazda erős csapatjátékával és Mitchell dinamizmusával szemben ez csak arra volt elég, hogy két negyed után döntetlen legyen az állás.

A fordulás után is folytatódott a fej-fej melletti kiélezett csata, az Avellino küzdött, de a dél-tiroli házigazda ma is bizonyította, nem a véletlennek és a szerencsének köszönheti, hogy az olasz első osztály 5. helyén tanyázik. Pascolóék felőrölték a vendégek ellenállását, és megérdemelten tartották otthon a két pontot. Itt meg kell jegyeznünk, a hazaiak Tony Mitchell személyében olyan extraklasszissal bírnak, akinek a nevét jobb, ha megjegyezzük, a következő szezont aligha Trentóban kezdi már… A visszatérő Marques Greennel valóban sokat javult a Scandone csapatjátéka, de ez ma még nem volt elég - a jövőre nézve azonban mindenképp biztató, és ennek jeleit Ádám mai eredményességében is láthattuk. Ha ezen a vonalon elindulva a dél-itáliai "farkasok" még inkább csapatként tudnak funkcionálni, az mind Hanga mind a csapat eredményességében is (végre) gyümölcsöző lehet. Ma az ellenfél még erősebb volt.

Dolomiti Energia Trento legjobb dobói: T. Mitchell 27/6, D. Pascolo 17/3, J. Owens 17.

Sidigas Avellino legjobb dobói: A. Banks 19/3, Hanga Ádám 14/6, J. Harper 13, D. Cavaliero 13/9

Hanga Ádám és társai a következő fordulóban, jövő hét vasárnap 18.15-ös kezdéssel, a Virtus Granarolo Bolognát fogadják Avellinóban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus