Hibátlan csapatok csapnak össze Körmenden

Szerda este 20:00-tól az egyelőre szintén 2-0-lal álló Keravnos együttesét fogadja az Egis Körmend a FIBA Europe Cup csoportkörének harmadik játéknapján.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 3. forduló
Egis Körmend (magyar, 2-0) - Keravnos (ciprusi, 2-0)
2017.11.01., szerda, 20:00 (TV - DIGI Sport 2, 19:55)

A ciprusi klubot 1926-ban alapították, a kosárlabda szakosztály pedig 1964-ben alakult meg - társalapítói az 1966-ban létrejövő Ciprusi Kosárlabda Szövetségnek. Hatszoros bajnokok és 9-szeres kupagyőztesek - kupát legutóbb 2011/12-ben nyertek, bajnokságot viszont az előző szezonban, amikor az alapszakaszgyőzelem és az első két kör söprése után 3-1-re verték a döntőben az AEK Larnacát.

A Keravnos nem teljesen ismeretlen a magyarok előtt sem, hiszen 2010/11-ben a EuroChallenge selejtezőjében találkoztak a Szolnokkal, akkor 142-108-cal, kettős vereséggel estek ki a Tisza-partiakkal szemben, míg egy évvel később a csoportkörben kerültek össze Pór Péterékkel - akkor 1-1-re hozták le az egymás elleni meccseket, de a ciprusiak 2-4-gyel a harmadik helyen végeztek és kiestek, míg a Szolnok 4-2-vel a második helyen továbbjutott, és egészen a debreceni négyesdöntőig meneteltek Nikolovék.

Vezetőedzőjük a 37 esztendős Christoforos Livadiotis, aki három éve van a klubnál, tehát az előző idény sikereit is neki köszönhetik.

Várható rotáció:
Simon - Barker - Davis - Abukar - Parks
Koronides/Markou - Bussey - King

Borzasztóan szűk rotációval dolgoztak eddig a FIBA Europe Cupban, hiszen a hat amerikaijuk mellett a 25 éves, 185 centis Michael Simon még az aktív rotáció tagja, más senki. Két ismerősebb név van a keretükben - egyrészt Anthony King, aki 32 éves, 206 centis magasember, honosított ciprusi válogatott, több évet töltött a német és a görög élvonalban, és az Artland Dragonsszal járt Szolnokon, másrészt Cade Davis, a 29 éves, 197 centis swingman, aki pedig az MZT Szkopjével járt anno Magyarországon.

King mellett a 26 éves, 204 centis Terrell Parks, illetve a 208 centis, 32 éves Mohamed Abukar vannak még a palánk alatt - mindketten itt töltötték már az előző szezont is -, a külső sorban pedig a 31 éves, 191 centis Kenny Barker és a 25 éves, 190 centis Tre Bussey vannak még - közülük Barker harmadik idényét kezdi a csapatnál, korábban játszott a német élvonalban és volt dán bajnok, de olyan iszonyatosan nagy klubokban egyikőjük sem játszott. Kifejezetten rutinos, de rövid keretük van tehát, ez utóbbiban abszolút a vasi piros-feketék ellentétei.

A Körmend egyre jobb formát mutat az utóbbi hetekben, a Balkan elleni nagy feltámadás után a Falco ellen is tudtak váltani 11 percnyi szenvedést követően, a DEAC ellen pedig kifejezetten parádéztak támadásban, a második félidőben pedig védekezésben is jobban működtek. Hazai pályán egyelőre nagyon magabiztosak, és bár a Keravnos eddigi 2-0-ja tiszteletet parancsol, nyilván nem lehet lenézni a ciprusiakat, de jóval mélyebb kerettel dolgozik Gasper Potocnik, mint kollégája. A debreceniek ellen még a játékidőre is oda tudott figyelni a tréner Marquis Wright sérülése ellenére is, így esélyesként futhatnak ki holnap este a parkettre - egy győzelemmel a továbbjutás küszöbére is lépne a magyar együttes.

A találkozót a DIGI Sport 2 19:55-ös műsorkezdettel közvetíti, de az élő internetes közvetítés elérhetőségét is közzétesszük a holnapi napon!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus