Hibátlan Perl, és újabb nagy Capo győzelem!

Perl hasznos és pontos játékának is köszönhetően az Orlandina Basket hosszabbítás után verte a tabellamásodik és BL továbbjutó Veneziát.

Serie A, alapszakasz, 17. forduló

Betaland Capo d' Orlando (8-8) - Umana Venezia (12-4)   90-82  h.u.

Újabb fontos két ponttal erősítette meg jelen állás szerint play-offot érő pozícióját a Serie A rendkívül sűrű középmezőnyében a Capo d' Orlando. Ezúttal a Bajnokok Ligájában csoportjából magabiztosan és sallangmentesen továbblépő Umana Venezia kapitulált Szicíliában. Ráadásul Perlék egy lüktető és hullámzó ősszecsapás hosszabbítása után múlták felül jóval esélyesebbnek tartott ellenfelüket, ezzel is bizonyítva, hogy várakozáson felüli szereplésük már nem pusztán a véletlen bravúrokon alapul, hanem egyre többször erőben és tudatosságban is ellenfeleik fölé tudnak nőni.

Így volt ez ma is, a szicíliai lovagok a velenceiek több feltámadását is sikeresen visszaverték, és a vendégek minden váratlan húzására volt válasza és ellenszere a hazaiaknak. A mai Capo győzelem azért is rendkívül értékes, mert a Venezia eddigi 7 idegenbeli találkozójából 5-öt megnyert a Serie A-ban, és minden bizonnyal a későbbiekben Perlék több közvetlen riválisától is pontokat fognak elvinni a lagúnalakók.

Perl Zoltán az első negyedben negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, minden negyedben játékhoz jutva ezúttal 18 perc jutott neki, ezen idő alatt 7 pontot szerzett (1/1 a duplákból, 1/1 a hármasokból és 2/2 a büntetővonalról), leszedett 4  lepattanót (3 védő, 1 támadó), volt  1 eladott labdája, 3 asszisztja, 2 kiharcolt, valamint 1 beütött faultja (14 VAL).

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A alapszakaszának 18. fordulójában egy hét múlva, február 5-én vasárnap 18.15-ös kezdéssel a Fiat Torino vendégei lesznek.

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Delas 19/3, Ivanovics 18/9, Diener 18/6.

Az Umana Venezia legjobb dobói: Peric 20, Haynes 15/12, Ejim 11/3, Bramos 11/9.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus