Hosszabbítás után nyert az Olaj a Cibona ellen

Az Adria Liga 19. fordulójában a Szolnoki Olaj KK szinte végig futott az eredmény után, de végül hosszabbítás után 89-87 arányban győzött.

Adria Liga, alapszakasz, 19. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 9-10) - Cibona (horvát, 9-10) 89-87 hosszabbítás után
(13-14, 20-21, 18-21, 21-16, 17-15)

Szolnoki Olaj KK: Jones 24/12, Vojvoda 21/3, Milosevics 17/6, Keller 5, Báder 10.
Csere: Lee 7, Wittmann 3/3, Somogyi 2, Brkics -, Gipson -.

Cibona: Mavra 21/15, Siriscevic 12/3, Rozic 4, Jagodic Kuridza 21/6, Lalic 17.
Csere: Kus -, Kruslin 9/9, Zizic 3.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!

Lalic kosarával indult a meccs, de Vojvoda azonnal válaszolt. Sok hiba tarkította az összecsapás elejét. A harmadik percben egy 2+1-gyel megint Lalic szerzett vezetést a címvédőnek, Jones és Keller dupláival azonban fordított az Olaj a 4. perc végére (6-5) - sokáig azonban utoljára volt ekkor a vezetést a hazaiaknál. A szakasz felénél Lee még bedobott egy tempót, de a 6. perc végén Jagodic Kuridza triplájával már a horvátoknál volt az előny (8-9). A Cibona erőcsatára ekkor tarthatatlan volt - az ő két duplájára Vojvoda felelt ugyanennyi kosárral, így egyetlen ponttal a vendégek nyerték az elég alacsony színvonalú első negyedet (13-14).

A második játékrész első két percében Jagodic Kuridza tovább növelte csapata fórját (13-17), és Báder hiába jelentkezett két jó büntetővel, a horvát kosaras egy triplával és egy büntetővel tovább növelte a távolságot a két fél között (15-21). Rozic kettese után úgy tűnt, kezd meglépni a címvédő, de lépett az Olaj is ekkor, Wittmann triplája és Jones kettese hozta közelebb ellenfeléhez Dragan Alekszics csapatát. Vojvoda és Milosevics pontjaival a negyed felére gyakorlatilag eltűnt a különbség (24-25), Keller pedig egy büntetővel egyenlített is, de egy újabb kifejezetten pontszegény szakaszt megint a horvátok törtek meg a 18. percben egy triplával (25-28). Kosárra kosár volt a válasz, a horvátok pontjaira mindig érkezett válasz a túloldalról - kivéve a félidő végén Siriscevic kettesét, ezzel vezetett a Cibona 20 perc játék után (33-35).

A fordulást követően megint nehezen indultak be a felek, Siriscevic és Báder kosarai után több mint másfél perc kosárcsend következett. Ezúttal Lalic volt ellenállhatatlan a túloldalon, hat pontot dobott három egymást követő támadásból, de a válasz mindig megvolt az Olaj részéről is, képtelen volt elszakadni a Cibona, folyamatosan futott az eredmény után a Szolnok, Jones 2+1-ével pedig a 25. percben megvolt az egyenlítés is (43-43). Vojvoda faulttal együtt is betette a ziccert, ezzel átvette a vezetést a hazai együttes, de a horvátok időkérése után kihagyta a +1-et jelentő büntetőt, Zizic még ebben a percben egyenlített, óriási kapkodás, több eladott labda és kihagyott könnyű dobás után pedig Rozic vissza is vette a vezetést a címvédőnek (45-47). Mavra két büntetőjével és Kruslin triplájával megint távolodott a Cibona (45-52), de Báder előbb megállította a vérzést, majd Kruslin újabb hármasára még Jones tudott felelni a negyed végén, így csak öt pont volt az Olaj hátránya (51-56).

A negyedik negyed első két percében nem született pont, majd megint elkezdődött az adok-kapok - az egyik oldal betalált, a másik pedig válaszolt. Az Olajnál Milosevics és Jones is triplát dobtak, miután előttük csak két pont érkezett Cibona-játékostól, így 5 perccel a rendes játékidő vége előtt három pontra jött fel a Szolnok (62-65). Vojvoda is betalált, majd Milosevics kosara már azt jelentette, hogy a 37. percben újra a hazaiaké volt a fór (66-65). A Cibona azonban nem zuhant össze egy percre sem: Jagodic Kuridza és Milosevics kosárváltása után Mavra dobott palánkos hármast, ezzel két perccel a vége előtt két ponttal megint a horvátok álltak jobban (68-70). Milosevics egyenlített, de Siriscevic megoldotta a saját helyzetét. 4.8 másodperccel a vége előtt a Cibona úgy döntött, inkább faultolja Milosevicset - hátha kihagyja, de ha nem, akkor is dobhatnak a győzelemért. Milosevics minkét büntetőt a helyére rakta, Lalic pedig kihagyta az üres triplahelyzetet, így jöhetett a hosszabbítás (72-72).

Lalic két pontjára Jones egy triplával válaszolt, Vojvoda két büntetőjével pedig már hárompontnyi előnye volt a Szolnoknak (77-74). Egy-egy kosár után Mavra nagy triplát dobott és egyenlített, egy jó Jones-büntető után pedig újfent ő volt eredményes kintről, ezzel kevesebb mint két perccel a vége előtt megint vezetett a Cibona (80-82). Vojvoda büntetőkből egyenlített, majd egy gyors indulásból zsákolt is (84-82). Még mindig nem volt vége, Mavra két büntetővel egalizált, Jones óriási triplájára pedig ő is dobott egy hármast (87-87). Egy támadásnyi idő volt hátra, a horvátok megint a faultolást választották, Lee azonban bedobta mindkét egypontost, míg Mavra nem tudta pontokra váltani betörését, ezzel nyert végül az Olaj (89-87) egy olyan találkozón, amely jó ideig elmaradt attól, amit "jó színvonal"-nak hívunk, a második félidőre és főleg a végjátékra azonban kitűnő mérkőzéssé kerekedett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus