Hosszabbításban kapott ki az Alba a Benfica vendégeként

Az Alba Fehérvárnak jó esélyei voltak a Benfica elleni idegenbeli meccs megnyerésére, gyakorlatilag végig vezetett a magyar ezüstérmes, de a portugálok hosszabbításra mentették a találkozót, ahol dudaszóra dobott triplával nyertek végül 77-74-re.

FIBA Europe Cup, A csoport, 1. forduló
SL Benfica (portugál, 0-1) - Alba Fehérvár (magyar, 1-0) 77-74 hosszabbítás után (13-23, 21-11, 14-21, 20-13, 9-6)

Benfica: Raivio 17/6, Morais 2, Andrade 9/6, Hollis 15/6, Barber 16.
Csere: Fernandes 3/3, Loncovic -, Barroso 4, Soares 11, Dos Santos -.

Alba: Taylor 13/3, Edwards 18/6, Shepard 11, Lóránt 15/3, Keller Á. 3.
Csere: Markovics 9/3, Farr 5, Burgess -, Filipovity -, Tóth P. -, Keller I. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Edwards vezetésével jobban kezdett az Alba, de 3 perc játék után, Hollis 2+1-ét követően a hazaiak vezettek (5-4), az első felvonás azonban az ebben a 10 percben 12 pontot szóró Lóránt Péterről szólt - a magyar magasember tarthatatlan volt, gyakorlatilag minden helyzetből betalált, és neki köszönhetően 10 pontos előnyt épített ki a Fehérvár az első negyed végére (13-23). A második negyedben gyorsan fordult a kocka, Soares vezetésével három és fél perc alatt fordított a hazai gárda egy 12-0-s rohammal (25-23). Soares mellett Barberrel sem bírt Dzunics Braniszlav együttese ebben a szakaszban, de Shepard vezetésével tartotta a lépést az Alba, Fernandes triplája pedig az egált jelentette 20 perc játék után (34-34).

A fordulást követően a hazaiak megint teljesen leálltak, így a fehérváriak Shepard, Taylor, Keller és Lóránt pontjaival újfent elléptek 9 ponttal a negyed első felében (35-44). Hollis és Raivio révén ébredezett a Benfica, de Farr és Markovics kosaraival tartotta, sőt, növelte előnyét a vendég gárda, a harmadik negyed végén pedig még Raivio két büntetője után is volt 7 pontnyi fórja a magyar csapatnak (48-55). A záró 10 percben Andrade és Hollis révén gyorsan visszajött egy pontra a Benfica (54-55), újra ki-ki meccset játszott egymással a két fél. A végjátékban gyakorlatilag végig az Albánál volt a párpontos előny - Barber hozta vissza 1:15-tel a vége előtt egy pontra a Benficát, majd Lóránt egy jó büntetője után Hollis nehéz helyzetből egyenlített 19 másodperccel a vége előtt. Edwards kihagyta a potenciális győztes duplát, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban idegesen kezdtek a csapatok, Barroso több mint két perc játék után törte meg a kosárcsendet egy távoli duplával. Most annyiból volt fordított a helyzet, hogy a negyedik negyeddel ellentétben az Alba volt minimálisan lemaradva - Keller egy büntetővel, Markovics pedig egy labdaszerzés utáni zsákolással hozta vissza a fehérváriakat egy pontra. Edwards 49 másodperccel a vége előtt óriási hármast dobott dudaszóra, palánkról, ezzel újra Dzunics csapata volt előnyben (72-74), de Derek Raivio azonnal egyenlített, 41 másodperccel a vége előtt. Edwards és Raivio is kihagyták dobásaikat, de az Alba nagy hibát követett el a végén - 2 másodperccel a vége előtt elhibáztak egy bedobást (Keller úgy dobta be, hogy nem ért hozzá senki, és kiment a labda), így az ő térfelükről jöhetett a Benfica még egy eséllyel, Andrade pedig dudaszóra beverte a győztes triplát, így lett a vége 77-74.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus