Hosszabbításban nyertek Rosco Allenék

A Tenerife gyakorlatilag a sírból hozta vissza a Zaragoza elleni bajnokiját, a ráadásban pedig már irányította a találkozót - Rosco Allen hat és fél percet töltött a pályán.

A spanyol bajnokság alapszakaszának 22. fordulójában az Iberostar Tenerife a 14. helyen álló Zaragozát (7-14) fogadta. Az első negyed Mateusz Ponitka és az ex-NBA-s Gary Neal párbaját hozta - a vendégek amerikai sztárja valamivel több segítséget kapott társaitól, főleg De Jongtól, így az első negyed végén vezetett a Zaragoza (24-28). A második felvonásban többször is meglépett 7 ponttal a vendég gárda, ennyi volt a különbség a nagyszünetben is (39-46).

A fordulás után Neal 5 pontját leszámítva csak egy csapat volt a pályán, a 27. perc közepén már a Vaszileaidisz vezette Tenerife állt jobban négy egységgel (55-51), de a játékrész végén Dragovic révén megint előnyben volt a Zaragoza (61-63). A 35. percben megint átvette a vezetést a Tenerife (70-67), a végjátékban viszont újfent a végül 30 pontig jutó Neal volt a főszereplő, az utolsó percekben szinte végig a Zaragoza vezetett. Azért csak "szinte", mert 81-86 után Bassas előbb beszórt egy hármast, majd a vendégek nem tudták játékba hozni 5 másodperc alatt a labdát, Bassas pedig a rendes játékidő legvégén kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás (86-86).

A ráadás első három percében fej-fej mellett haladtak a felek, de már a Tenerife volt lépéselőnyben, a 44. percben pedig hat ponttal lépett meg a BL-győztes Beirán és Vaszileaidisz kosaraival. Itt el is dőlt az összecsapás, amelyet 100-94-re nyert a vendéglátó, amely így továbbra is 9. a tabellán 12-10-es mutatójával, és üldözi az egy győzelemmel előtte álló Andorrát.

A magyar válogatott erőcsatára, Rosco Allen ezúttal mindössze 6 és fél percet töltött a parketten, ami alatt pontot nem dobott (0/1 tripla), volt 1-1 pattanója és eladott labdája, valamint 3 beütött és 1 kiharcolt személyi hibája.

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus