Hullámzó játék, Olaj-vereség Ljubljanában

Ma este a Szolnoki Olaj KK együttese a szlovén fővárosban vendégeskedett, ellenfelük a Union Olimpija volt az Adria Liga 20. fordulójában. Egy borzasztóan hullámzó, végül egállal végződő első félidőt követően a hazaiak akarata érvényesült a második 20 perc alatt, nagyon könnyedén tartották előnyüket szinte végig 10 pont fölött, végeredményben 74-57-re nyertek.

Adria Liga, alapszakasz, 20. forduló
Union Olimpija (szlovén, 8-12) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-14) 74-57
(18-18, 14-14, 23-13, 19-12)

Union Olimpija: Vladovic 9/3, Joksimovic 5/3, Gailius 12/3, Drobnjak 3, Omic 2.
Csere: Salin 14/12, Stephenson 15, Muric 11, Rupnik -, Jackson 3.

Szolnoki Olaj KK: Rakics 12/3, Vojvoda -, Holiday 6/6, Lóránt 12, Keller 13.
Csere: Báder 4, Warren 2, Simon 3, Ivosev 5, Tóth -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Jól kezdett az Olaj. Zónavédekezéssel zavarta ellenfelét a magyar együttes, a szlovének pedig rendre mellétüzeltek, rendes dobóhelyzetbe is nagyon ritkán kerültek. A jó védekezés mellett támadásban nagyon kulturált játékot mutatott be ekkor a Miljan Rakics vezette Szolnok. Magasemberei, Keller Ákos és Lóránt Péter vezetésével 9-2-re vezettek már a negyedik perc közepén, úgy tűnt, hogy sikerült teljesen átmenteni elmúlt hetekben mutatott jó formájukat. Az 5. perc elején cserélt Dragan Alekszics, és itt kicsit szétesett a magyar együttes játéka, hiszen három és fél perc alatt mindössze két pontot termeltek a szolnokiak. A szlovének kezdték összeszedni magukat, nem vállaltak annyit kintről, így a 7. perc végére egyenlítettek is (11-11). Négy büntetővel még az Olajnál maradt az előny, de Deividas Gailius öt pontjával már a hazaiaké volt a vezetés, először a mérkőzés folyamán. Justin Holiday válaszára Dino Muric kontrázott egy duplával, így végül egállal zárult az első negyed (18-18).

A második felvonás rémálomszerűen kezdődött Alekszicsék számára, Gailius és Muric vezetésével pillanatok alatt 7 pontos vezetésre tett szert a szlovén együttes (25-18). sőt, a különbség még tovább nőtt Salin triplája, majd Stephenson két jó duplája után. A negyed felénél időt kellett kérnie a szolnokiaknak, mert kezdett elúszni a meccs a Union Olimpija 14-3-as futása után (32-21). Mintha ketté vágták volna a negyedet, innentől kezdve ugyanis az Olaj akarata érvényesült. Rakics megint a kezébe vette az irányítást, nagyon jól mozgatta a magyar alakulatot, és többször is ő fejezte be eredményesen az akciókat. Az ő 2+1-ének köszönhetően már a 18. perc közepén visszajött két pontra a Szolnok, az egyenlítést azonban nagyon sokáig nem sikerült megtenniük. A hazaiak a találkozó legelejéhez hasonlóan csak szenvedtek támadásban, a félidő utolsó öt és fél percében nem tudtak pontot szerezni, így Keller kosara a 20. perc közepén azt jelentette, hogy az Olaj egy 11-0-s rohanással egalizált, ez is lett a félidő vége (32-32).

A fordulást követően sajnos megismétlődött a második negyed eleje. Az eddig a pontig kintről szinte teljesen veszélytelen vendéglátók három triplát is elsüllyesztettek kevesebb mint 4 perc alatt. Főként az első 20 percben szinte láthatatlan Sasu Salin volt halálos két ugyanonnan dobott hármasával, többek között ezeknek köszönhetően vezetett újra 11 ponttal a Union Olimpija, mikor Alekszics megint időt kért (45-34). Ezúttal nem sikerült megtörni a szlovének lendületét. Alex Stephenson sokkal jobban mozgott, mint az első félidő folyamán, amikor Keller többször is megoldhatatlan feladatot jelentett neki elöl és hátul is. A különbség végig 10 pont környékén mozgott - egyszer sikerült még visszajönni 10 ponton belülre (47-39), de volt 14 egység is az Olaj hátránya (55-41) -, végül 30 perc után pont 10 pont volt a differencia a két fél között (55-45).

A negyedik negyedben már könnyedén tartotta 15 pont környékén előnyét a hazai gárda, esélye nem volt az Olajnak még egyszer visszakapaszkodni, vagy legalább látótávolságon belülre kerülni. A végeredmény 74-57 lett.

A szolnokiak a zónával nagyon megzavarták az elején vendéglátóikat, de a második félidőben a kintről átlag fölött célzó Union Olimpijával szemben már nem volt ellenszerük, miközben támadásban szétestek, sem kint, sem a palánk alatt nem tudták azt a tudatos játékot hozni, amit az első 20 perc jó részében.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus