Hullámzó teljesítménnyel, vereséggel búcsúzott a Szolnok az Adria Ligától

Az első és a második negyedben is komoly dobássorozatot produkált a Szolnok Novo Mestóban, így tekintélyes előnnyel mehetett a nagyszünetre. Fordulás után azonban a fór 5 perc alatt elolvadt, ám az Olaj ekkor még tudott újítani - a negyedik negyedben már nem, így idegenbeli vereséggel búcsúzott az Adria Ligától. 

 

Adria Liga, alapszakasz, 26. (záró) forduló

Krka Novo Mesto (szlovén, 12-14) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 8-18) 73-67
(18-26, 14-22, 20-11, 21-8)

Novo Mesto: Rojc 8/3, Kastrati 9/3, Hukic 17/12, Buljan 5/3, Booker 6.
Csere: Klobucar 16/3, Lapornik 10/6, Bolcina 2.

Szolnok: Trotter 1, Rakics 8/6, Holiday 16/9, Ivosev 2, Keller 15.
Csere: Milosevics 12/6, Báder 4, Vojvoda 7/3, Simon 2.

A találkozó teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

 

Az egykori körmendi Buljan triplájával, majd duplájával kezdett a Krka, majd Hukic is betalált kintről – jobban kezdett tehát a hazai csapat az Adria Liga alapszakaszának zárófordulójában. Azonban a Szolnok jó büntetőzéssel ott maradtak a szlovének nyomában, akik kicsit ki is fulladtak a negyed közepére – ezt nagyon jól érezte meg a Szolnok, Holiday két triplát termelt be, majd labdaszerzése után Milosevics talált be, 12-14-nél először vezetett a vendégcsapat. Itt azonban nem álltak meg Trotterék, Milosevics, Keller és Vojvoda pontjaival nem csak 13-24-re elhúztak, de összességében egy 15-1-es futást is csináltak. A negyed vége kicsit jobban jött ki a vendéglátóknak, a csereként beszálló Lapornik triplája és szép gólpassza révén, de így is lehengerlő első negyedet produkált az Olaj (18-26). 

A második etap elején a Krka láthatóan szigorítani próbált a védekezésen, ami sikerült is, azonban támadásban továbbra sem találták a ritmust Klobucarék: 4 perc után 4-4 szerzett pontnál álltak a csapatok. 20-30 után az egyik oldalon Lapornik, a másikon Keller kezdte el termelni a pontokat, ám 26-34-es állásnál az első negyedhez hasonlóan megint leblokkolt a szlovén csapat, és az Olaj egy 9-0-t futott. Milosevics triplája, valamint Booker lépéshibája, majd Kelleren elkövetett faultja volt a fordulópont, amit csak tetézett Zvonko Buljan butasága. A nem éppen kötélidegeiről ismert erőcsatárra egy támadólepattanó után lépéshibát fújtak a játékvezetők, aki ezt olyan módon reklamálta meg, hogy dupla technikaival írta ki magát a meccsből. Holiday-t nem zavarta meg a közjáték, mindhárom megítélt büntetőt beszórta, ennek köszönhetően 17 ponttal vezetett a Szolnok. Rakics triplája után 18-ig is felkúszott a differencia, amiből 16 a félidőre is megmaradt (32-48). 

Amilyen álomszerűen zárult az első félidő, annyira rémálomszerűen kezdődött a második szolnoki szempontból. Az Olaj 5 percig képtelen volt kosarat szerezni, a legegyszerűbb helyzeteket is elrontották a játékosok, eközben a túloldalon beindult a henger: Klobucar két 2+1-es akcióval, Hukic és Kastrati triplával jelentkezett, ennek köszönhetően egy 15-0-s futással 47-48-ra zárkózott fel a Krka. Nagyobb is lehetett volna a gond, azonban Klobucar 45-48-nál sorozatban négy büntetőt hagyott ki (végül 11 kiharcolt faulttal zárt, de csak 5/12-es büntetőzéssel). Időt is kért Dragan Alekszics, ami használt a csapatnak: Keller és Ivosev talált be a gyűrű közeléből, amivel kissé fellélegezhetett a Szolnok. Klobucar ugyan beszórt még egy hármast, de a vendégek védekezésben összekapták magukat, támadásban pedig láthatóan megnyugodtak: Trotter higgadt büntetői után Rakics és Holiday talált be kintről, így 50-59-re elhúztak. Booker a negyed végén csinált egy-egy szép akciót mindkét palánk alatt, de hét pont így is megmaradt az előnyből (52-59). 

Lapornik hármasa vezette fel a 4. negyedet, a Szolnok megint beragadt az elején, szerencsére a hazaiak sem nagyon találták a dobásaikat - eleinte. Holiday kosara után 55-61-et mutatott az eredményjelző, ekkor azonban megint ritmust váltott a Krka, Kastrati és Hukic vezetésével 8-0-t futottak, és az sem zavarta meg őket, hogy második legjobb pontszerzőjük, Lapornik kipontozódott. 63-61-nél Simon két büntetővel egalizált, de hat perc után négy dobott pontnál állt a Szolnok. A Krka pedig tovább pörgött,  Hukic és Rojc hármasával 69-63-ra pillanatok alatt elhúztak – időt is kellett kérnie a vendégeknek. Milosevics kétpontosa adott némi reményt, de a plusz egyet kihagyta, Hukic pedig újabb hármassal köszönt be – elúszni látszott a hajó. A végén hiába állt össze a védekezés, a hazaiak Kellert faultolták, aki nem büntetőzött jól, de a meccset nem itt vesztette el a Szolnok, amely így egy szép első félidővel, de egy rettenetes másodikkal búcsúzott az Adria Ligától. 

fotó, slide: fibaeurope.com, szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus