Igokea - Szolnok: 17:30 (Sport M)

Ma késő délután az Adria Liga tavalyi alapszakaszát megnyerő Igokea Aleksandrovac vendége lesz az idén a délszláv élcsapatokat tömörítő ligában idegenben még nyeretlen Szolnoki Olaj. Az Asceric-legénység könnyen lehet, hogy több kulcsemberét is nélkülözni kényszerül közvetlen riválisa otthonában, nézzük is, mit érdemes tudnunk a Sport M által itthon is élőben közvetítendő összecsapás előtt!

Adria Liga, alapszakasz, 8. forduló

Igokea Aleksandrovac (bosnyák, 4 - 3, 6.) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3 - 4, 11.)

Bár tavaly kiemelkedő évadja volt az alapszakaszt megnyerő, így a négyesdöntőbe bejutó Igokeának, ám mérhetetlenül nagy jövés-menés volt a bosnyákoknál - nem csak nyáron, de a már megkezdődött szezon alatt is. Az utóbbi időben a bosnyák válogatott húzóembere, a tavaly a partizannál játszó Nemanja Gordic, az Euroligában is megforduló, korábban az Olaj ellen már a Pau Orthez színeiben is játszó Teddy Gipson, aki két meccsen összesen 20 ponttal kezdett az Igokeánál, továbbá Uros Mirkovics is a múlt héten mutatkozott be a hatodik helyezettnél, de ő is inkább kiegészítőnek számít ebben a keretben, nem lettek vele erősebbek Strembergerék, inkább csak többen vannak. Rajtuk kívül a Radnicskitől elhozott Dusko Bunics is közvetlenül az alapszakasz elején érkezett a palánk alá, ő csereként szintén az aktív rotáció tagja.

Az Adria Ligában eddig egy meccsel nyert többet a Bajic-legénység, mint az Olaj, a különbséget pedig pont az eredményezi, hogy a múlt héten tudott nyerni egy ponttal az aleksandrovaci alakulat a gyengécske Zadar otthonában, míg a Szolnok a nyitófordulóban kikapott ugyanott. Érdekesség, hogy az idei évadot két vereséggel kezdték Jorovicsék - kikaptak a Partizannál, majd otthon a Zvezdától, de a Mega Vizura idegenbeli, aztán a Radnicski otthoni legyűrésével felhozták magukat egálra. Ezt követően nagy meccset buktak a Krka csarnokában, de azt az Union Olimpiját legyűrték saját közönségük előtt, melytől a magyar csapat kikapott egy hete a Tiszaligetben. Az Európa Kupában eddig egyetlen győzelme van az Igokeának, a bolgár Lukoilt idegenben leckéztették meg a bosnyákok, viszont a Pinartól nagyon kikaptak Törökországban, a Hapoel Jeruzsálemtől szűken Izraelben, a román bajnok Ploiestitől pedig otthon, a hét közben saját csarnokukban vesztettek a sokkal erősebb Himki ellen, de azért ez abszolút papírforma-kudarcnak tekinthető a szemszögükből.

A szolnokiak megszenvedtek a győzelemért Romániában az EuroChallenge alapszakaszának második körében, ráadásul elvesztették Willie Warrent, aki ma nem is lehet ott sérülése miatt Aleksandrovacban. Öröm az ürömben, hogy Simon Balázs, élve az extra lehetőséggel 12 gólpasszt osztott ki az említett találkozón és mivel vele sokszor jobban ki is tudja használni a Warrenen kívüli értékeit az Asceric-legénység, így még az is lehet, hogy összességében jól jön ki a kényszerű szerkezetváltásból az Olaj. A másik gond, hogy Báder Márton továbbra sincsen rendben egészségileg, így a Lóránt, Keller, Ivosev, Oliver trióra elég sok pluszfeladat hárul most is, a kulcs vélhetően az lesz, hogy Simon mennyire tudja őket támadásban használni, valamint Vojvoda betörései és triplái, illetve Horváth Ákos hármasai milyen mértékben tudják nyitni a pályát a játékmester és a benti emberek közös kapcsolatának kihasználásához.

Nem esélytelenként utazik a Szolnok Boszniába, s ha el akar mozdulni a középmezőny végéről a magyar alakulat, akkor el kell kezdenie meccseket nyerni idegenben is. Érdekesség, hogy tavaly kis híján verte az alapszakasz későbbi győztesét a piros-fekete had, de végül nem jött össze a bravúr. Most hátha áttört pár lelki gát Romániában az említett diadallal a gárda, ami most segít ebben Rakicsénak és végre megszerzi első vendég sikerét az Adria Liga idei szezonjában az Olaj.

A mérkőzést 17:45-ös kezdéssel, csúsztatott élő adással közvetíti a Sport M csatorna!

Hajrá Szolnok, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Fotó: szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus