Igokea - Szolnok 21:00 (SportM)

Holnap este a Szolnoki Olaj KK az Igokea vendége lesz az Adria Liga 16. fordulójában - újabb kulcsmeccs előtt Dragan Alekszicsék.

Adria Liga, alapszakasz, 16. forduló
Igokea (bosnyák, 5-10) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-9)
2014.01.03., szombat, 21:00 (TV - SportM, 21:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól október elején írtunk bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (hátulról a negyedik az Igokea a listában).

A szolnoki vereséget követően három fordulón belül kétszer nyertek - a Krkát és a Partizant verték hazai környezetben -, az azt követő hat körben azonban egyetlen győzelmet szereztek, csak a ligautolsó Levszkit verték meg. Az elmúlt három körben aztán megint felfelé ívelő pályát mutattak, hiszen a Mega Lekset és az egyébként nagy formában lévő Zadart is megverték, legutóbb pedig a tabellán második helyen álló Buducsnoszttól szenvedtek vereséget.

Több érkezőjük is van, hátvédekkel gyakorlatilag már tele a padlás. Mivel a kettes poszton használható Mladen Jeremics mellett magas posztokról Marko Scsekics távozott, így kijelenthető, hogy stílust is váltottak a bosnyákok, nagyon sok small-ballt, alacsony szerkezetet használnak. Petar Torlak (187 centi) és az egy fordulóval ezelőtt érkező DeShone McClure (190 centi) is 23 esztendősek, Dusan Katnics (194 centi) és Sztefan Zsivanovics (194 centi) pedig 25 évesek, mindannyian egyes, de inkább kettes poszton bevethetőek.

Várható rotáció:
Jones - Torlak - Drenovac - Dragovics - Bunic
McClure - Katnics - Zsivanovics - Milosevics - Zlovaric - Jorovics

Gyakorlatilag majdnem ugyanannyi dobott pontot átlagol a két csapat (68.47 - 68.87), a pattanóknál is hasonló a helyzet (30.0 - 30.73), ráadásul a támadó és védő pattanóknál sincs szinte semmilyen különbség, illetve egyik csapat sem ad el sok labdát (12.6 - 13.33). Amiben óriási differencia van, az a büntetődobás: az Igokea majdnem 5%-kal dob jobban a vonalról (74.06% - 69.77%), ők a listavezetők ebben a statisztikában. A ketteseket megint ugyanúgy dobják a csapatok (49.71% - 49.08%), a triplákban viszont az Olaj a sokkal jobb (29.71% - 33.82%).

A helyzet pont ugyanaz, mint volt a Metalac ellen: nem nagyon van húzóembere az Igokeának. A bosnyákoknál annyi csavar van az előző ellenfélhez képest, hogy a több új játékos miatt elég komoly bizonytalanság van akörül, mit is tudnak pontosan. Azt ugyan sejteni, hogy Bunic, Torlak és Katnic faultolható a jó összbüntetőmutató ellenére is, de például a kinti dobásokon utóbbi kettő, valamint az új amerikai, McClure is sokat segíthet, nem biztos, hogy életbiztosítás lesz ezúttal behúzódni ellenük. A szolnoki meccsen az volt, most azonban a Joneson kívül szinte teljes mértékben kicserélődött hátvédsor ellen ez teljes lutri.

Az Olaj befejezi idegenbeli sorozatát, ez lesz zsinórban az ötödik meccse Dragan Alekszicséknek a Tiszaligettől távol. Bár a sorozat jól (Besiktas elleni győzelem) és biztatóan (Cedevita elleni egylabdás meccs) indult, a Partizan ellen kifogyni látszott már a szufla, a Metalac ellen pedig egy olyan találkozót bukott el a Szolnok, ahol a mutatott játékkal ellentétben az eredmény volt az elsődleges. Az Igokea nemcsak abban hasonlít a Metalacra, hogy nincs igazi húzóemberük, hanem abban is, hogy a nyolc közé jutáshoz le kellene őket győzni, idegenben is. Elvileg minden játékos bevethető állapotban van, ezt most győzelemre kell váltani, különben a Top8 helyett a tabella legaljára csúszik a Szolnok - a bajnokságból teljesen kilógó Levszkit leszámítva.

A találkozót a SportM csatorna 21:00-s műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus