Ismét súlyos vereséget szenvedett a Sopron

Hiába dolgozta le hamar beszedett nagy hátrányát az SKC, a negyedik negyedben kifulladt, így továbbra is nyeretlen a FIBA-kupában. 

FIBA Europe Cup, csoportkör, 4. mérkőzés

Soproni KC - Antwerp Giants 55-81 (12-20, 17-18, 18-18, 8-25)

Sopron: Laroche 12, Tiggs 4, Rancic 6/6, Tóth G. 6, Bavcic 10/3
cserék: Dénes 6/6, Radulovics -, Takács 5/3, Molnár 6, Bán -, Kántor -

Kipontozódott: Molnár

Hatékonyan kezdett a Sopron, de ezt csak pár percig bírta a magyar együttes - az első negyed közepétől teljesen lennullázta Tóth-ék támadójátékát a Giants, hat perc alatt három pontot tudott felrakni a táblára az SKC. A vendégek már az első negyed végén nyolc ponttal vezettek, de hamar átlépte a különbség a tízet, a 30% alatt dobó soproniakat 12-29-nél hívta magához Sabáli Balázs. Ez hatott, sikerült rendezni a sorokat a hazaiaknál, tíz pont körül stabilizálni a különbséget, Rancic hármasa után pedig végül 29-38-cal ért véget az első félidőt - érdemes kiemelni a fiatal Molnár Mártont, aki hét percet kapott a nagyszünetig, ez idő alatt pedig +8-ban volt csapata, nagy érdemei voltak a felzárkózásban.

A fordulás után is folytatta felzárzó akcióját a Sopron, a harmadik negyed közepén három pontra közelítették meg ellenfelüket Laroche-ék és úgy tűnt, hogy átvették a mérkőzés irányítását. Ismét tudott azonban váltani a Giants, a tarthatatlan Vaughn vezérletével ismét tíz pont körüli fórt építettek ki, míg a soproniaknál Molnár és Rancic is beütötte negyedik személyijét - Laroche próbálta húzni övéit, de a negyedik negyedben is tartotta a különbséget a vendégcsapat. Öt perccel a vége előtt aztán végleg kifulladt az SKC: egy 13-3-as etapott futott a Giants, a távolság villámgyorsan húsz egységre hízott és itt véget is ért a találkozó érdemi része - nem volt már erő a hazaiakban, így ngéy forduló után továbbra is nyeretlen a FIBA-kupában Sabáli Balázs legénysége. 

Fotó: Tóth Zsombor (sakc.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus