Izraelbe látogat a Körmend

Szerda este 18:00-tól az izraeli Bnei Herzliya vendége lesz az Egis Körmend együttese a FIBA Europe Cup második csoportkörének 3. fordulójában. A mérkőzés beharangozóját olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 3. forduló
Bnei Herzliya (izraeli, 0-2) - Egis Körmend (magyar, 1-1)
2017.01.04., szerda, 18:00

Az izraeliek múltját, keretét bemutattuk már november végén. Az akkor ismertetett keret mellett egy embert még mindenképp ki kell emelni, mint az aktív rotáció fontos tagját: a 192 centis, 27 éves izraeli dobóhátvéd, Aviram Zelkovits alapembernek számít, és ez már a negyedik éve a klubnál.

Várható rotáció:
Green - Mayaan - Mashour - Kanacevic - Adrien
Leumi - Zelkovits - Rubin - Dennis - Jacko

November vége óta felemás teljesítményt hozott a Bnei Herzliya. A FIBA Europe Cup második csoportkörében egyelőre két vereségük van, a Cmoki-Minszktől idegenben (89-76), a Nanterre-től pedig hazai pályán kaptak ki (55-73). Az izraeli bajnokságban viszont a 4-3-as kezdésük óta is jól szerepelnek, mindössze a tabella második helyezettje, a Hapoel Holon verte meg őket az előző 5 fordulóban, egyébként 4 győzelmet sikerült begyűjteniük, legutóbb épp az Amare Stoudemire-féle Hapoel Jeruzsálemet intézték el.

A Körmend nagyon szépen átvészelte az edzőváltást, Teo Cizmic távozása rövidtávon egyáltalán nem rogyasztotta meg a klubot, Gasper Potocnik irányítása alatt pedig kifejezetten összeszedett kosárlabdát mutatott eddig a vasi gárda elöl-hátul - hogy ez mennyire tartható, az persze csak később fog kiderülni. Az izraeliek ellen azért a 0-2-es mérlegük ellenére sem lehet biztosra menni, kifejezetten jó és magasan jegyzett játékosaik vannak, úgyhogy nehéz mérkőzésre van kilátás, ráadásul azt sem tudni még, hogy a Devon Saddler helyére szerződtetett Sterling Gibbs milyen játékos, mennyire sikerült beilleszkednie, úgyhogy van egy elég komoly kérdőjel a vendégeknél.

Ettől függetlenül a Bnei Herzliya verhető ellenfél, azt azért a nemzetközi eredményeik bizonyítják, és amennyiben megközelítőleg azt a teljesítményt hozza a Körmend, amit a Minszk ellen vagy a Nanterre és az Alba otthonában, azzal lehet keresnivalója.

A találkozót ezúttal egyetlen TV-csatorna sem közvetíti, de természetesen lesz élőképes stream, ennek linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus