JKSE EC-meccs, ismét Tarjánban

A Jászberényi KSE első nemzetközi kupás győzelmét szeretné megszerezni a cseppet sem kis falat török Tofas Bursa ellen kedden 19 órától - Salgótarjánban. A meccset a DIGI Sport 1 18:45-től élőben adja. Az Eurochallenge F csoportjában egyedül a magyarok nem nyertek még (0/3), a másik három gárda azonban egyaránt 2/1-es mutatóval tülekedik a két továbbjutó helyért.

Információink szerint még mindig kimarad egy légiós Jászberényben, hiszen Savic honosításának ügye valahol áll (vagy lassan halad). Amennyiben egészségügyi oka nem lesz valaki lelátóra ültetésének, gyakorlatilag bárkit érhet az egymeccses kényszerű pihenő, kivéve Dramicsanyint, aki szerintünk egyszerűen kihagyhatatlan.

Ugyanakkor maga a forma némi kívánnivalót hagy maga után a JKSE-nél, hiszen a magyar bajnokságban kisebb leszállógba került a gárda. Sopronban ki lehet kapni - bár a közte húsz (90-70 az SKC-nek) vélhetően kiverte a biztosítékot pár jészberényi drukkernél. Előtte viszont saját csarnokában kapitulált a Földi-legénység az idegenben egyébként idén eddig borzasztóan veszélyes Szeged ellen - ráadásul simán. Utoljára november 16-án nyert a JKSE, otthon a Pécs ellen.

A mérleg másik serpenyőjében ugyanakkor ott van a legutóbbi, éppen egy hete megvívott EC-meccs, amikor idegenben, Jekatyerinburgban aratott majdnem bravúr-győzelmet a Jászberény - csak a hosszabbítás döntött 3 ponttal az oroszok javára.

Ez utóbbi játékra, eredményre lehet építeni, ahogy mondani szokták, ám elég valószínű, hogy a Tofas szakemberei is elemezték azt a derbit, ezért félvállról - főleg számukra idegenben - biztosan nem veszik majd a JKSE-t.

A két gárda első EC-találkozóján (az volt a berényiek nemzetközi kupás debütálása történetük során) vállalható vereséget szenvedett a magyar alakulat. Most ennél többet szeretne elérni Földi Sándor és gárdája.

November elején, Törökországban az amerikai hátvéd, Marcus Denmon volt a hazaiak legeredményesebb játékosa (27 pont). Gyakorlatilag az ő levédését nem tudta csak megoldani a Jászberény, a többiek közül senki sem jutott 13 pont fölé. A JKSE-ben Dramicsanyin vitte  pírmet akkor (18 pont), de Markovics (15), Dukics (12) és Raivio (11) is tíz fölött dobott. Akkor és ott mezőnyposztokon tűnt karcsúbbnak a JKSE ellenfelénél, főleg, mivel klasszikus irányító csak Szögi volt a keretben (ő egyébként ki is osztott 4 gólpasszt).

Ezúttal hasonló, vagy kicsit jobb támadójátékkal és - csakúgy, mint odakint - jó lepattanózással lehet keresnivalója a Jászberénynek a Tofas ellen, ám se Denmont, se mást nem lenne szabad hagyni extra mennyiségű pontot szerezni.

Salgótarjánban dobják fel a labdát 19 órakor, ám a tévés közvetítés már fertályórával előtte elkezdődik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus