Jó esélyekkel várja holnap a Karpos Sokolit a Szolnok

Szerda este 18:00-tól a Karpos Sokolit fogadja a Szolnoki Olaj KK a FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában - Kendrick Perry előző csapata látogat a Tiszaligetbe.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 1. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-0) - Karpos Sokoli (macedón, 0-0)
2017.10.18., szerda, 18:00

A Karpos Sokoliról a nyár folyamán többször is írtunk már, mivel az Alba Fehérvár egyik lehetséges ellenfelei voltak a macedónok a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében - végül kikaptak az első selejtezőfordulóban az észt Kalev/Cramótól, így nem kerültek össze a magyar bajnokkal. Augusztus elején bemutattuk történelmüket részletesebben, szeptember közepén pedig volt szó végleges keretükről is, amiben azóta nem nagyon volt változás.

Jelenlegi keret:
Brown - Szokolov - Csomagics - Labovics - Nikolovszki
Collins/Jakimovszki - McFadden - Szapundziev - Gjuroszki - Delic

Két mérkőzést játszottak a macedónok az észtek elleni selejtezők óta, és az látszik, hogy igazán nagy sztárjuk nincs, de elég egységes gárdát alkotnak. Rögtön az MZT Szkopje otthonában kezdtek, és 85-83-ra legyőzték hazájuk kirakatcsapatát úgy, hogy az egyébként nagyon nem erről híres McFadden pont nélkül maradt, két nappal később, szombaton pedig a Strumicát győzték le 94-77-re úgy, hogy 12 embert küldtek pályára, és mindenki 10 és 24 perc között töltött a parkettán, 2-0-val kezdték tehát a hazai pontvadászatot.

Az Olaj is 3-0-val áll azonban a magyar élvonalban, miután a hétvégén a Szedeák otthonában is győzni tudtak egyetlen ponttal annak ellenére is, hogy Sztrahinja Milosevicset még az első félidőben kiállították. A Szolnok eddigi mindkét hazai fellépésén kiválóan játszott a FIBA Europe Cupban, hasonló teljesítménnyel most is masszív esélyesek - a Sokoli nem rossz csapat egyáltalán, de ha Brownból vagy McFaddenből nem szakad ki valami óriási este, egy brusztoló, keményen küzdő együttesnél nem többek, ennél pedig a Szolnok mutatott már jóval többet ebben az idényben. Védekezésben van mit helyrerakni még Dragan Alekszicséknél, de így is kiváló esélyekkel várhatják a holnapi összecsapást.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő internetes elérhetőségről a holnapi nap folyamán beszámolunk majd!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus