Jó kezdés után sima Olaj-vereség Olaszországban

Ma este elkezdte szereplését a Szolnoki Olaj KK együttese - a magyar csapat a Grissin Bon Reggio Emilia vendége volt a EuroChallenge második csoportkörének első fordulójában. A szolnokiak az első pár perc jó játéka után teljesen megálltak, viszonylag konszolidált első negyedbeli hátrányuk azonban a második felvonásban még tovább nőtt. A fordulás után stabilizálódott a két gárda közti távolság 20 pont körül, végül 90-68-ra nyert a Reggio Emilia.

EuroChallenge, második csoportkör, 1. forduló
Grissin Bon Reggio Emilia (olasz, 1-0) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) 90-68
(22-16, 23-17, 24-13, 21-22)

Reggio Emilia: Bell 11/3, Cinciarini 8, White 17/3, Silins 2, Brunner 10.
Csere: Kaukenas 19/6, Antonutti 18/12, Cervi 3, Filloy -, Frassineti-, Mussini 2.

Szolnoki Olaj KK: Warren 23/3, Rakics 3/3, Holiday 9/6, Milosevics 7, Lóránt 9/3.
Csere: Vojvoda 4, Báder 6, Simon 7/3, Ivosev -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Az első negyed kifejezetten jól kezdődött a magyarok szempontjából - óriási rohanás volt a pályán, nagy volt a fejetlenség, amiből ebben a szakaszban még a szolnokiak jöttek ki jobban. Az olaszok egy James White-triplát leszámítva csak Greg Brunner dobásaiból éltek az első öt percben, igaz, a túloldalon sem potyogtak a pontok, de Willie Warren és Miljan Rakics tripláját, majd Lóránt Péter 2+1-es akcióját követően így is vezetni tudtak a 6. perc kezdetén (7-10). A kocka itt fordult meg - a következő három és fél percben a Reggio Emilia minden támadásából pontokat, ráadásul általában könnyű kosarakat szerzett, míg az Olaj képtelen volt pontokat a táblára pakolni, így a 9. perc közepén már 8-cal mentek az olaszok egy 11-0-ás futásnak köszönhetően (18-10). Dragan Alekszics intelmeit követően főleg támadásban szedte össze magát a magyar együttes, így 6 pontos hátránnyal fejezték be az első 10 percet (22-16).

A második felvonás első két perce igencsak felejthetőre sikeredett, két percig csak Warren 2+1-ét írhatták fel a statisztikusok a "pontok" rubrikába, aztán azonban beindult az olasz gőzhenger. Az Olaj képtelen volt akár egyetlen támadást is kivédekezni, a hazaiak kedvükre szerezhették folyamatosan a kosarakat, így a 16. perc kezdetére már 15 ponttal álltak jobban Kaukenasék (37-22) - Troy Bell például 7 pontot szerzett zsinórban, nagyjából fél perc alatt. Megint időt kért Alekszics, és ezúttal is sikerült rendezni a sorokat. Warren és Vojvoda Dávid 2-2 büntetőjét Justin Holiday triplája követte, így időt kért ezúttal Massimiliano Menetti (39-29). Warren pontjaival 8 egységre is sikerült megközelíteni az ellenfelet, ám támadásban újra felpörögtek az olaszok, Holiday két butaságot is csinált az utolsó percben, amiből 4 pontot kapott a Szolnok, így 12-vel volt megint lemaradva a félidőben (45-33).

A nagyszünetet követően nagyon leállt a meccs. Az Olajnak gyakorlatilag esélye sem volt visszakapaszkodni már 10 ponton belülre, talán kicsit lélekben is feladták már a küzdelmet (főleg a harmadik negyed végétől), a Reggio Emilia pedig megérezte, hogy hol van az az energiaszint, amit feltétlenül ki kell adniuk magukból a biztos, nagy arányú sikerhez. A 28. percre 20 pont lett a két együttes közti távolság (61-41), a harmadik negyed végén pedig 23 egység volt a differencia a vendéglátók javára (69-46). A záró játékrész elején még szerzett gyorsan 7 pontot a Szolnok egy perc alatt, ám Kaukenas magához ragadta a kezdeményezést, megállította a rövid vendég-futást. Innentől már örömjáték volt a meccs a hazaiak számára, szinte végig 20 pont körül mozgott a távolság, a végeredmény pedig 90-68 lett, ezzel sima sikerrel nyitott a Reggio Emilia, az Olaj pedig az egy pontos, Cibona elleni vereséget követően most egy komoly kiütésbe szaladt bele.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus