Jól tartotta magát, de a végjátékra elfáradt az Olaj

Végig nagyon szoros találkozót vívott a Szolnoki Olaj KK a Parizan vendégeként, de a végjátékban 62-55-ös vereséget szenvedett.

Adria Liga, alapszakasz, 14. forduló
Partizan (szerb, 7-7) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-8) 62-55
(16-12, 13-18, 17-14, 16-11)

Partizan: Tepics 5, Miloszavljevics 10, Andrics 9/6, Macsvan 7, Milutinov 9.
Csere: Pavlovics 13/3, Marinkovics -, Dallo 3, Bogdanovics 6/6.

Szolnoki Olaj KK: Jones 25/3, Gipson 6, Milosevics 8, Keller 4/3, Báder 2.
Csere: Brkics -, Wittmann 10/6, Sztajkovszki -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Jól kezdett a Szolnok - annak ellenére is, hogy Vojvoda Dávid sérülés miatt nem állhatott Dragan Alekszics rendelkezésére ezúttal -, hiszen a kezdőötösből csak Keller nem talált be az első három és fél percben, a szinte csak Macsvanra építő hazaiak ellen így ötpontos fórt építettek ki (3-8). A negyed további részét aztán nem teszi ki az ablakba a csapat: Miloszavljevics és Andrics révén előbb egyenlített, Macsvan büntetőivel pedig át is vette a vezetést a Partizan, pedig alig egy perc telt el (10-8). A felvonás felénél Jones talált be, de a negyedből hátralévő öt percben csak Milosevics szerzett kosarat az Olaj részéről, ő is csak egyet. Szerencsére a vendéglátók sem voltak túl eredményesek, Pavlovics vezetésével próbáltak meglépni (16-12).

A második játékrészben Miloszavljevics kosarával nőtt tovább a szerbek előnye, Gipson a 12. perc végén tudott kosarat szerezni, hosszú idő után először. Ugyancsak ő csökkentette minimálisra a különbséget (18-16), ám innen Pavlovics és Dallo vezetésével egy újabb hazai roham jött, a 14. percben kialakult a legnagyobb Partizan-előny (23-16). Jones és Milosevics révén indult meg a Szolnok, öt perccel a félidő vége előtt megint csak egyetlen pont volt a differencia (23-22). Pavlovics triplájára Keller válaszolt pár támadással később, Tepics pedig hiába szerzett kettest, az első 20 percet a meccs legjobbja, Jones zárta le két kosarával, amelyekkel a Szolnok egyetlen pontos előnnyel vonulhatott pihenőre (29-30).

A fordulást követően jobban kezdett ezúttal a hazai gárda: Pavlovics kosarára még válaszolt Jones, Bogdanovics triplájára és Miloszavljevics duplájára azonban senki, a 24. percben megint a Partizannál volt az előny (36-32). Mindkét együttes borzalmas volt ebben a szakaszban támadásban, Wittmann a 26. perc végén például csak a második vendégkosarat szerezte a negyedben - igaz, ez tripla volt, és a hazaiak sem tudtak ellépni a 36-ról (36-35). Wittmann óriásit játszott ekkor, 10 pontot szerzett két és fél perc alatt, egyedül tartotta a Szolnokot, illetve vette vissza a vezetést folyamatosan csapatának (41-42). A harmadik felvonás utolsó másfél percében Andrics és Pavlovics is betaláltak, míg szolnoki részről csak Jones, így minimális, kétpontos hátránya volt ekkor az Olajnak (46-44).

A negyedik negyed első három percében csak Jones és Milutinov szerzett kosarat - szerencsére előbbi kettőt, utóbbi csak egyet, így egál volt az állás 33 perc játékot követően (48-48). Andrics és Miloszavljevics révén a Partizan lépett el a holtpontról, de a 36. percben Jones triplájával még mindig élt a vendégek esélye (53-51). Egy hazai időkérést követően azonban Milutinov, Macsvan és Tepics is pontokat szereztek úgy, hogy nem érkezett válasz a magyarok részéről, így a 38. percre gyakorlatilag eldőlt a meccs (60-51). A hátralévő időben már nem történt semmi különös, a végén 62-55-re nyert a Partizan egy borzasztóan kevés pontot hozó összecsapáson.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus