Jön a Szolnok búcsúmeccse az Adria Ligában

Novo Mesto: a kezdet és a vég a szolnokiak számára, mivel nagyjából másfél évvel ezelőtt ebben a szlovéniai városban mutatkozott be az Adria Liga porondján a Szolnoki Olaj KK együttese. A magyar csapat úgy döntött, hogy második éve után nem él tovább az ABA Liga adta lehetőségekkel, így az alapszakasz 26. fordulójában, a Krka elleni idegenbeli összecsapáson lezárul ez a korszak az együttes életében. Lássuk, mi várható a találkozón!

Adria Liga, alapszakasz, 26. forduló
Krka Novo Mesto (szlovén, 11-14, 8.) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 8-17, 12.)
2014.03.29., szombat, 17:00 (TV - SportM, 17:00)

Azt gondolom, hogy a Krkát már kevéssé kell felvázolni bárkinek is, hiszen negyedjére találkozik a két együttes egymással ebben a szezonban. A szlovén alakulat játékosállományát december végén már bemutattuk, azóta nem változott náluk semmit a helyzet ilyen szempontból.

Mint ismeretes, a két együttes egy négyesben volt a EuroChallenge második csoportkörében. Abból az összevetésből a Szolnok jött ki jobban - az egymás elleni eredményeket és a továbbjutást tekintve is -, úgyhogy hiába áll 2-1-re a két gárda idei párharca a mostani vendéglátó javára, mégis a vendégek készülhetnek jobb szájízzel az összecsapásra - főleg hogy ők nem csak a második csoportkörből, de a negyeddöntőkből is továbbjutottak, már a Final Fourra készülnek, míg a Krka másfél hónapja befejezte a nemzetközi kupaszereplést erre a szezonra.

Az Adria Ligában jóval jobban áll a szlovén együttes, hiszen 3 győzelem, 4 pont és 4 hely választja el egymástól a két csapatot. A hazaiak az utóbbi hat fordulóban visszatértek tavaly látott formájukhoz: három idegenbeli meccsüket elbukták, míg mindhárom hazai találkozójukat megnyerték.

Az ellenfél játékát sem nagyon kell már bemutatni, hiszen a Jászberény ellen is felléptek két alkalommal, így ez lesz a 6. meccsük idén magyar csapatok ellen. Kevés egyéni villanásra, de nagyon sok keménykedésre, brusztolásra, a jó védekezésre építenek leginkább, izzadtságszagú meccseket játszanak általában. Ettől függetlenül azért arra érdemes odafigyelni, hogy Jaka Klubucar a 8. az MVP listán (14.64), Edo Muric pedig a pontlistán foglalja el ugyanezt a pozíciót (13.38). Mindketten ott vannak a top10-ben a triplákat tekintve (Muric 36.11%, Klobucar 35.87%), és az 5-6. helyen tanyáznak a labdalopásokban is (Klobucar 1.48, Muric 1.38).

A szolnokiaknál ezúttal sem lesz még Lóránt Péter, aki egy korábbi interjúban elmondta, hogy pihentetni kell, hogy a EuroChallenge Final Fourjára 100%-os lehessen. A nagy kérdés emellett az, hogy mennyire motiválja a társaságot az, hogy ez lesz az utolsó fellépésük egy olyan bajnokságban, ahol két éve még nem szerepeltek, és jövőre sem fognak. A Mega Vizura ellen egy félidőn át semmi gond nem volt ezzel, de a hazai közönség nélkül ennek a mostani meccsnek maximum annyi tétje van, hogy egy jó felkészülés lehet a későbbi feladatok előtt.

A találkozót a SportM csatorna élőben, 17:00-s műsorkezdettel közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus