Két derbivel startol ma az Euroliga!

Ma este két mérkőzéssel elrajtol a férfi Euroliga alapszakasza, méghozzá a német bajnok Bamberg és a francia Strasbourg csatájával, valamint a DIGI Sport 1 által élőben is közvetítendő Montepaschi Siena - Galatasaray rangadóval, melyen az olasz, illetve a török bajnok feszül egymásnak. Nézzük, mit várhatunk ezen a két összecsapáson!

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német) - Strasbourg (francia) (20:00)

Az Alexis Ajinca, Ricardo Greeg páros fémjelezte francia ezüstérmes számára egyérszről nincsen nyomás ezen a derbin, hiszen ebben a csoportban nem igazán lehetnek vérmes reményei a Collet-legénységnek, másrészről viszont a Bambergnek Novica Velicskovics nélkül is muszáj hoznia ezt a derbit, eddig pedig a Fleming-tanítványoknak is az volt a legnagyobb előnyük az Euroligában, hogy semelyik párosításban sem számítottak esélyesnek. A két keret között érzékelhető minőségi különbség van, ráadásul a németek otthon mindig is erősnek számítottak és ezen a szinten tapasztaltabb játékosokkal is rendelkeznek. A galloknál már ott lesz a pályán a sérülésből felépülő Antonie Diot, akivel a sorban azért legalább egy szoros meccsre jó lehet a Strasbourg.

 

C-csoport:

Montepaschi Siena (olasz) - Galatasaray (török, 20:30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ez a derbi már lényegesen magasabban jegyzett gárdák összecsapása lesz, mint a fél órával korábban kezdődő, ráadásul itt a vendégként szereplő együttes erősebb papíron, így még komolyabb izgalmakat várhatunk. A török bajnok Galata is küzd az átok ellen, de egy jó rajt sokat segíthetne Ataman mester tanítványainak, pláne, hogy a Montepaschi még egyrészt alakulóban is van, miután csak három játékosát tarthatta meg a bajnok gárdából és új a vezetőedző is a segédből vezérré előlépő Marco Crespi személyében, no meg nem is "rendes" hazai pályáján, hanem Firenzében játszik az Euroligában az itáliai címvédő.

A palánk alatt elég jelentősnek tűnik a vendégek túlsúlya, hiszen Nathan Jawai, Milan Macvan, Zoran Erceg trió masszívabb, tapasztaltabb és támadásban is veszélyesebb Benjamin Ortneréknél, ám sosem szabad lebecsülni a Sienát, pláne nem olasz földön. Nyomás nem igazán van a financiálisan visszavevő és a keretét "lebutító" Montepasci számára, de a Galatának sem feltétlenül ma kell kiharcolnia a továbbjutást, úgyhogy vélhetően színvonalas derbit láthatunk majd a felektől.

ERRE A LINKRE KATTINTVA NÉZHETJÜK A MÉRKŐZÉSEKET ÉLŐKÉPPEL!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus