Két Top 16-os rangadó ma a TV-ben!

Ma este három összecsapással folytatódik az Euroliga Top 16-os csoportkörének harmadik fordulója, ráadásul ezek közül kettőt a DIGI Sport 2 jóvoltából itthon is élőben izgulhatunk végig. Ezen a játéknapon tanúi lehetünk egy igen különleges hazatérésnek, egy abszolút rangadónak, illetve találkozik két olyan meghatározó gárda is, melyek még nem nyertek ebben a körben mérkőzést. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai párosítások előtt!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 1-1) - FC Barcelona (spanyol, 2-0) (20:00)

Kosztasz Pananikolau érdekes döntést hozva a nyáron két bajnoki cím után a Barcelona mezére cserélte az Olympiakoszét, s most először tér vissza vendégként Píreuszba a még mindig igen fiatal sztár. Mellette Joey Dorsey is ott volt a két évvel korábbi bajnokcsapatban, tehát bőven lehet helye az érzelmeknek és a pikantériának. Úgy fest, hogy Juan Carlos Navarrót nem veti ma be a Barca, mely legutóbb Isztambulban verte el a Fenert, de ez legutóbb is inkább előny volt a katalánok számára. Mivel nagy vereség után lép parkettre a címvédő, ezért biztos, hogy az extra bizonyítási vágy is ott van Szpanuliszékban, ráadásul teljes mértékben kiegyenlítettek az esélyek, nagy meccsre van kilátás!

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 0-2) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 2-0) (18:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zalgiris még nem vetheti be Marty Pociust, de a Maccabi is küzd a sérülésekkel, Szkorcainitisz el sem utazott Kaunasba, Ricky Hickman játéka pedig erősen kérdéses, de így sem esélytelenebb a Tel-Aviv idegenben. A kispadja sokkal hosszabb az izraeli gárdának, illetve elég kiegyensúlyozott ebben a szezonban David Blatt legénysége, mely Shawn Jamest már egészségesen vetheti ma be.

Galatasaray (török, 0-2) - Lokomotiv Kubany (orosz, 0-2) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Galata Henry Domercantot is elvesztette, de Pops Mensah-Bonsu és Furkan Aldemir már ott lehet a pályán ma a Kubany ellen, ami pont elég lehet ahhoz, hogy billentse a mérleg nyelvét a törökök felé. Utóbbi, illetve Richard Hendrix párharca meghatározó lesz, ahogy egyesben Carlos Arroyo és Mantas Kalnietis parolája is dönthet. A pillanatnyi (dobó)forma és a mentális állapot viszont vélhetően felülír majd mindent, remek derbire van kilátás!

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus