Kétpontos előnyt szerzett az Alba a visszavágóra

Egy hullámzó mérkőzésen az első negyed után kiválóan teljesítő Alba Fehérvár 92-90-re legyőzte a török Pinar Karsiyaka együttesét a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján.

Bajnokok Ligája, Harmadik selejtezőkör, 1. mérkőzés
Alba Fehérvár (magyar) - Pinar Karsiyaka (török) 92-90 (22-31, 27-15, 28-23, 15-21)

Alba Fehérvár: Hill 17/6, Markovics 15/9, Harris 19/6, Lóránt 24/6, Keller Á. 9.
Csere: Kovács 2, Keller I. -, Fenner 6, Filipovity -.

Pinar Karsiyaka: Ugurlu 10, Wood 15/15, Gülaslan 4, Jones 27/9, Güven 2.
Csere: Türen 4/3, Waters 8/6, Kennedy 20, Dogan -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Wood két triplával nyitotta a találkozót, és bár Lóránt a második percben felelt rá, a törökök vajkezű amerikaija az első negyedben nem tudott hibázni - 5/5 hármassal állt 10 perc játék után, elképesztő sorozata volt. A törökök 10-3-mal nyitották az első két és fél percet, de Harris vezetésével, Markovics kosara után egyenlített az Alba, a negyed felénél egál volt az állás (12-12). A vendégek igazán a felvonás második felében sziporkáztak elöl, Wood három újabb triplája mellett az egykori fehérvári, Jarrod Jones is nagyon beindult, Waters hármasával pedig 13 pontra nőtt a differencia a 10. perc elején (18-31). Innen kozmetikázott Fenner és Kovács Ákos, de 9 ponttal így is le voltak maradva a hazaiak az első negyed végén (22-31).

A második játékrész elején Kennedy két kosarával még meglépett 11 ponttal a Karsiyaka (24-35), de Hill, Harris és Markovics révén egy 12-0-s sorozatot csináltak a vendéglátók a negyed feléig, a 15. perc végén már a Fehérvár vezetett (36-35). Lóránt állt ezt követően csapata élére, és innentől kezdve az Albánál volt az előny a félidő hátralévő részében - Dzunics Braniszlav együttese hárompontos fórban mehetett a nagyszünetre (49-46). A 9 pattanós Filipovity vezérletével a lepattanózást is megnyerte a magyar alakulat az első 20 percben, és 60%-kal dobtak a hazaiak, ebben is az első negyedben parádésan támadó ellenfelük fölé nőttek.

A fordulás után óriási adok-kapok kezdődött, az első két percben nem volt olyan támadás, amelyből ne született volna kosár - Hill és Harris tripláinak köszönhetően nőtt öt pontra a vendéglátó előnye (57-52). A vendégeknél Jones és Kennedy szállították a pontokat ebben a felvonásban - az első játékrészben sziporkázó Wood teljesen eltűnt ekkorra -, a hazaiakat pedig továbbra is a Hill-Harris-Lóránt hármas vitte támadásban, négy pont volt a differencia a negyed felénél (62-58). Lóránt és Hill összesen öt pontjával 9-cel lépett meg az Alba a 37. percre (67-58) - a vendégek megpróbáltak visszakapaszkodni, de a negyed utolsó bő egy percében Markovics két hármast is beszórt két büntető mellett, az ő vezetésével volt 8 pont a magyar gárda előnye 10 perccel a vége előtt (77-69). 

A záró negyedben visszaesett a hazaiak támadójátéka, és bár eleinte a törökök sem nagyon tudtak közelebb kerülni Jones, Waters és Kennedy kosarai ellenére sem, a kiegészítőemberek, Ugurlu és Gülaslan pontjaival a 36. percben már a vendégek álltak jobban (84-86). Hill még egyenlített, de Waters és Jones révén meglépett kicsit a Karsiyaka (86-90), volt azonban még egy fordulat a meccsben. Lóránt két büntetője után Keller Ákos az első büntetőjét bedobta, majd a második után Lóránt visszaszedte a támadópattanót - Jones odaütött neki, plusz egy technikait is kimagyarázott magának, Lóránt pedig mindhárom büntetőjét beszórta, így fordított pillanatok alatt az Alba (92-90). Az utolsó támadásban kétszer is hibáztak a törökök, így a vége 92-90 lett, kétpontos előnyt szerzett tehát a fehérvári alakulat a visszavágóra.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus