Kiesett az Alba a FIBA Europe Cupból

Az első félidőben még közel állt az Alba ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot, a fordulás után azonban a Juventus Utena akarata érvényesült.

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Alba Fehérvár (magyar) - Juventus Utena (litván) 78-76 (25-21, 21-19, 17-18, 15-18)

Alba Fehérvár: Hill 14, Simpson 14/9, Pointer 9/3, Lóránt 7, Keller Á. 7.
Csere: Filipovity 5/3, Horton 6, Keller I. -, Kovács 2, Mohammed 14/3.

Juventus Utena: Bickauskis 5/3, Gaines 14, Siksnius 8, Buterlevicius 20/12, Kupsas 12.
Csere: Dendy 7, Ireland 7/3, Korniienko 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Továbbjutott: a Juventus Utena 163-152-es összesítéssel

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyed első felében - Simpson triplája nyitotta a találkozót, erre jött Bickauskis 5 pontja, majd egy 6-0-s Alba-roham, de a negyed felénél egál volt az állás (9-9). A felvonás utolsó percében szakadt el egy kicsit a hazai együttes, de Ireland két büntetőjét követően négy pont volt mindössze a differencia a hazaiak javára az első játékrész lefújásánál (25-21).

A második negyed első fele is hasonlóan telt - Hill nagyon agresszíven és eredményesen támadta a gyűrűt, de a litvánok gyakorlatilag mindenre válaszoltak, 15 perc játék után is tartották minimális hátrányukat (34-31). Ezt követően jött a vendégek első hullámvölgye, ezt pedig Horton, Hill és főleg Simpson révén kihasználta Dzunics Braniszlav alakulata, a 17. perc közepére 11 pontosra hízott a magyar együttes fórja (44-33) - mint ismert, az első találkozón 13 ponttal kaptak ki Lóránték, itt már közel voltak a "meccsnullhoz". Sajnos itt meg is állt a Fehérvár - a félidő utolsó három és fél percében egyetlen Pointer-duplát írhattak fel melléjük a statisztikusok, a litvánok pedig Dendy és Gaines révén 6 pontra kapaszkodtak fel a nagyszünetig (46-40).

A fordulás után Keller Ákos duplája indította a pontok sorát, de a Juventus Utena egy 9-0-s sorozattal a 24. perc kezdetére fordított, ez a periódus egyértelműen a vendégekről szólt (48-49). Lóránt ugyan megtörte a hazai kosárcsendet, de ezt követően bő három percig megint senki nem szerzett pontot a székesfehérváriaktól, így ha nem is túl nagy léptekkel, de kezdtek ellépni az északiak (50-54). A felvonás vége ezúttal a Fehérváré volt - Pointer duplája után Mohammed indult be nagyon, 8 pontot szerzett két perc alatt, amivel nem csak ellensúlyozta a litván büntetőket, de újra az Alba vezetett (60-58). A slusszpoén is a hazaiké volt a negyed végén - Filipovity egészpályáról beszórt egy triplát, így újra 5 ponttal vezetett az Alba (63-58).

A negyedik negyed elején sikerült meglépnie 7 ponttal a fehérváriaknak Filipovity duplájával, de utána hiába szerezte a pontokat Hill és Mohammed, előbb Buterlevicius tripláival, aztán Kupsasszal nem sikerült mit kezdeni védekezésben, így a litvánok 3-5 pont között tartották hátrányukat az utolsó három percre fordulva (75-72). A különbség nem igazán változott a végjátékban sem - 78-76-ra győzött az Alba, de a litvánok jutottak a következő körbe a két mérkőzés összesített eredménye alapján.

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus