Kiesett az Olaj a Bajnokok Ligájából

Egy nagyon vontatott első félidő után ugyan feljavult a Szolnok támadójátéka a harmadik negyedre, de így is kikapott Sztojan Ivkovics csapata a Partizan otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, ezzel a matematikai esélye is elszállt a továbbjutásra.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, E-csoport, 11. forduló
KK Partizan NIS (szerb, 7-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-10) 77-67 (17-15, 18-10, 20-25, 22-17)

Partizan: Hatcher 12/3, Vrabac 7, Andrics -, Bircsevics 11/3, Lukovics 14.
Csere: Pot 13/3, Marinkovics 6/6, Jovanovics -, Velicskovics 11, Koprovica 3. 

Szolnoki Olaj KK: Kinney 5/3, Vojvoda 21/15, Barnies 3/3, Boriszov 12/9, Tóth 8.
Csere: Eilingsfeld 2, Andric 13, Wittmann -, Pavlicsevics 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Az első negyed borzasztóan széttördelt játékot hozott, rengeteg faultot ütött mindkét oldal, főleg a magyar bajnok. Ezt az első percekben még nem tudta kihasználni a Partizan, a Szolnok Vojvoda, Tóth Ádám és Luksa Andric pontjaival vezetett az 5. percben (4-7). A felvonás második felében aztán elkezdték a büntetőzést a hazaiak, amit gyengén csináltak ugyan, de a sok személyi hiba némileg puhította a Szolnok védekezését, Sztefan Pot kosaraival pedig minimális előnyben zárta az első 10 percet a szerb gárda (17-15). A második felvonás sem hozott sokkal másabb játékot, de mivel az Olaj 4 percig pontképtelen volt, a több nehéz dobást is értékesítő Partizan 11 ponttal meglépett a 14. perc végére (26-15). Boriszov két triplát is bedobott ebben a szakaszban, de összességében borzasztóan gyengén célzott kintről üres helyzetekből is, Andricon pedig látszódott, hogy sokkal képzettebb, mint Ryan Wright volt, de neki meg a büntetők nem mentek, négyet is kihagyott, mielőtt bedobta volna első egypontosát. A Partizan viszonylag gyenge játékkal is simán vezetett a félidőben (35-25).

A fordulás után nagyot változott a játék összképe - Andricot továbbra is sikerült megtalálni a palánk alatt, Tóth Ádám többször is jól halászott a zavarosban, Vojvoda Dávid pedig megállíthatatlan volt ebben a negyedben, csak a harmadik 10 perc során 12 pontot szórt a magyar válogatott kiválósága. A gond az volt, hogy cserébe hátul sokkal kevésbé zárt szorosan az Olaj, mint az első félidőben, folyamatosan felváltva estek a pontok, és 5-6 egységnél közelebb egyetlen egyszer sem tudott kerülni a magyar együttes. Vojvoda duplája zárta a szakaszt, így csak 5 ponttal volt lemaradva az Olaj a záró felvonás előtt (55-50), de Lukovics tarthatatlan volt az utolsó negyedben, Pot triplája után pedig 14 pont volt a differencia a két csapat között, az addigi legnagyobb különbség (65-51). Három triplával visszajött ugyan 10 ponton belülre a Szolnok, de többször is üres helyzetből hibáztak, mikor lehetőségük volt 9 pontnál közelebb kerülni. Végül 77-67-re győzött a Partizan, így 7-4-gyel ott van a harmadik helyen.

Ez a vereség azt is jelenti, hogy az Olaj biztosan nem juthat már be a Bajnokok Ligája következő körébe. 3 forduló van hátra, és ha ki is kap a Sassari most az AEK Athéntől (jelenleg vezetnek az olaszok), a Charleroi és a Zielona Gora akkor is játszanak még egymás ellen, így az egyikük egy győzelmet még biztosan szerez. 5 győzelme tehát minimum lesz az ötödik helyezettnek, abban a pozícióban már semmiképp nem végezhet a Szolnok még a legjobb esetben sem.

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus