Kikapott a Szolnok, Milosevics megsérült

A negyedik negyedben már fölényben volt a Novgorod - a végén megsérült Milosevics - második helyen végzett a Szolnok. 

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H csoport, 6. forduló
Nyizsnyij Novgorod - Szolnoki Olaj KK 78-70 (20-14, 17-19, 13-12, 28-25)

Szolnok: Perry 15/3, Kovács P. 2, Ford 6, Milosevics 12/6, Andric 10. 
cserék: Polyák -, Phillip 15/12, Tóth Á. 8, Tóth Z. 2

Ugyan Vojvoda Dávid nélkül lépett pályára a Szolnok, mégis kiválóan kezdte a találkozót, Kendrick Perry vezetésével rögtön egy 7-0-t futott a magyar alakulat az első két percben. A megszerzett előny sokáig azért nem tartott ki, egy 9-0-val válaszolt a Novgorod, majd a cserék érkezése után egy 8-2-vel, hatpontos előnnyel zárhatta az első negyedet - egyáltalán nem működött az Olaj támadásban, nagyon hiányzott Vojvoda. A második játékrészben is a hazaiak maradtak lendületben, bő két perc telt el, mire Milosevics megtörte a szolnoki pontcsendet és 30-18-ról kezdett el visszakapaszkodni Dragan Alekszics csapata - a nagyszünet előtt sikerült átvenni az irányítást, összeszedni a védekezést és az említett Milosevics, valamint Andric vezetésével rátalálni a ritmusra támadásban. Ennek köszönhetően csak négy pont volt közte a félidőben úgy, hogy mindössze 2/9-et dobott kintről az Olaj és úgy, hogy csak három pontot szerzett büntetőből, míg a Novgorod kilencet - ráadásul közben Ford már négy, Kovács pedig három faultnál járt.

A fordulás után ismét felkeményedett a védekezés mindkét oldalon, a Szolnok a Perry-Polyák-Kovács-Milosevics-Tóth sorral nyitott és több, mint négy perc telt el, mire mezőnykosarat kapott, majd a beálló Phillip triplájával egyetlen pontra zárkózott fel. A vezetést azonban nem sikerült átvenni, a harmadik negyed hajrájára kiegyenesedett a Novgorod és mivel ők is hasonlóan pontosan védekeztek, elöl tudtak maradni - mindig jókor érkezett náluk egy-egy kosár támadásban, nem adták át a momentumot. A záró etapra aztán kifulladt a Szolnok, a hazaiak futottak egy 9-0-t, az Olaj négy és fél percig nem dobott mezőnykosarat, ez pedig már nem fért bele - ezúttal nem volt annyi tűzerő Polyákékban, hogy ismét felálljanak. A hajrában ugyan már potyogtak a pontok, de a kőkeményen játszó orosz csapat már nem ingott meg, így csoportgyőztesként jutott tovább, míg az Olajnak be kellett érnie a második hellyel. 

A helyzetet ráadásul súlyosbította, hogy négy perccel a vége előtt egy labdaszerzésnél megsérült Milosevics, le kellett cserélni és már nem tért vissza, egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos a dolog - nem tudott ráállni a lábára, úgy segítették le. 

fotó: FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus