Kikapott, ezzel a szakadék szélére került a Szolnok

Az első félidő nagy részében még vezető magyar alakulat a fordulás után a Needham-show áldozatául esett, és végül 92-89-re kikapott.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj KK (1-3) - Mornar Bar (3-1) 89-92 (30-27, 16-22, 20-17, 23-26)

Szolnoki Olaj KK: Perry 8, Vojvoda 27/9, Ford 7/3, Milosevics 14/3, Andric 22/6.
Csere: Polyák -, Kovács 2, Tóth Á. 4, Phillip 5.

Mornar Bar: Needham 24/18, Bakics 2, Csalics -, Micsovics 12/3, Lukovics 4.
Csere: Pavics 5, Vujosevics 5, Mugosa 6/6, Raley-Ross 15/3, Vranjes 19/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Micsovics és Andric pontpárbajával kezdődött a mérkőzés (5-5), majd Vojvoda és Milosevics kosarai után, négy perc játékot követően duplaannyi pontja volt már a Szolnoknak (14-7). Nagyjából e körül mozgott a differencia a negyed hátralévő részében, az utolsó fél percben azonban Vranjes 5 pontot szórt egymaga, ezzel jött vissza az Olajra a montenegrói együttes (30-27). A második negyed első felében Vojvoda vezetésével lépett meg megint a magyar alakulat (39-31), de nagyon megállt a vendéglátó gárda, büntetőkkel és folyamatos kosarakkal pedig a 17. perc végére átvette a vezetést a Mornar Bar (41-42). A félidő végén Vojvoda tripláját Needham kontrázta meg, majd Pavic beállította az első 20 perc végeredményét (49-46) - a statisztikákból egyedül csak a büntetőket lehetett ekkor kiemelni, ebben volt ugyanis szakadéknyi különbség a vendégek javára (5/10 - 17/18), a 15 pontos Vranjes pedig 10/10-zel állt a vonalról.

A fordulás után nagyon hullámzó volt a játék, hol az Olaj vette át a vezetést Milosevics és Andric kosaraival, hol a Mornar Bar került előnybe főleg Micsovicsnak és Raley-Rossnak köszönhetően - Lukovics zsákolása után négy ponttal álltak jobban a vendégek (57-61). Vojvoda kiegyenlített a 27. perc végére (61-61), a felvonás végén pedig egy-egy büntetőkkel a vezetés is megvolt a Szolnoknak, de Needham két másodperccel a negyed vége előtt betalált kintről, így egálról indult az utolsó 10 perc (66-66). Needham volt a záró játékrész elejének főszereplője is, majd Mugosa hármasával egy labdabirtoklásnál nagyobb lett a különbség, ez pedig a végjátékban meghatározó tényezővé vált.

Raley-Ross is kifejezetten jól játszott a vendégeknél, de hiába talált be rendszeresen az Olaj, Needham sorozatosan megtalálta a labda útját a gyűrűbe, hat triplát szórt összesen, ebből hármat az utolsó öt percben, egy másfél perces periódusban, így két és fél perccel a vége előtt 9 ponttal állt jobban a Mornar Bar (79-88). Andric és Perry kosaraival még visszajött öt pontra a Szolnok, majd Ford 16 másodperccel a vége előtt 2 pontra hozta vissza csapatát (86-88). A büntetőből 10/10-zel kezdő Vranjes kétszer is hibázott a vonalról, így 88-90-nél a hazaiaknak esélyük volt az egálra és a győzelem megszerzésére is. Csalics ütött oda Vojvodának, amiért ráadásul két büntetőt harcolt ki a magyar válogatott vezére, hiába volt még csapatfaultja a montenegróiaknak. Vojvoda az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta, majd Milosevics ütött még oda Vranjesnek, aki ezúttal mindkét egypontost a helyére rakta, Perry kihagyta a triplát, így 92-89-re győzött a Mornar Bar.

Az Olaj ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe került - ha a Bakken Bears a fél órával később kezdődő mérkőzésen legyőzi a Cmoki Minszket, akkor ki is esett a magyar csapat, hiszen oda-vissza kikapott a nála két győzelemmel többel álló montenegróiaktól.

Foto, Slide - fiba.com, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus