Ki-ki meccset játszik a Körmend a Donarral

Szerda este 18:00-tól az Egis Körmend ki-ki meccset játszik a holland Donar Groningennel a FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó, 6. fordulójában - a győztes biztosan továbbjut, a vesztes jó eséllyel kiesik. A mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, B csoport, 6. forduló
Egis Körmend (magyar, 3-2) - Donar Groningen (holland, 3-2)
2016.11.23., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:55)

A hollandok keretéről volt már szó három hete, azóta semmilyen változás nem történt náluk.

Várható rotáció:
Jeter - Cunningham - Dourisseau - Fieler - Pasalic
De Paula - Slagter - Mladenovic - Veenstra - Smith

A bajnokságban rögtön a Körmend elleni 79-74-es siker után kikaptak legnagyobb riválisuktól, a Zwolle-tól (76-74), az előző két körben azonban legyőzték a Rotterdamot (77-59) és a Dukes UDB-t is (87-65), és 7-1-gyel a Eredivisie első helyén állnak. A FIBA Europe Cupban a Gravelines otthonában nagyon szoros meccset játszottak, de végül nem sikerült nyerniük (71-67), a Hubo Limburg Unitedet viszont a vártaknak megfelelően nagyon könnyedén intézték el (98-70).

A vasiak a hollandok elleni zakó óta hibátlanok - a nemzetközi kupában Belgiumban (75-92) és a franciák ellen (85-60) is borzasztóan magabiztosak voltak, nagyon könnyedén győztek, így kiváló helyzetbe hozták magukat a továbbjutás szempontjából. A magyar bajnokságban a Pécset 10 (85-75), a MAFC-ot pedig 28 ponttal (111-83) győzték le hazai parketten, Sopronban pedig gyengébb teljesítményük ellenére is győzni tudtak, méghozzá egy parádés fordításnak köszönhetően a negyedik negyedben - nem könnyen hozták a meccset, de egy ilyen sikernek a gálaelőadások után szintén nagy jelentősége lehet.

A B-csoport jelenlegi állása:

1. BCM Gravelines Dunkerque 4-1 +10 (+7)
2. Egis Körmend 3-2 +33 (+1)
3. Donar Groningen 3-2 +27 (-8)
4. Hubo Limburg United 0-5 -70

A tabellát nézve is egyértelmű a képlet ezen a találkozón: a győztes továbbjut. A Körmend borzasztóan jó helyzetben van a formáját, illetve a hazai mérkőzéseit nézve, de nem lesz egyszerű "szülés", az valószínűsíthető, a Donar jó erőkből álló alakulat, ezt bizonyították nemrég Franciaországban is, Hollandiában pedig megbüntették a Körmend első komolyabb megingását.

A vesztesnek sem kell már izgulnia, ugyanis a harmadikhelyes továbbjutás szempontjából érdekes két meccset lejátsszák még a mai napon, és jó esély van arra, hogy innen csak a győztes megy tovább (ha nem ez a helyzet, azt is tudni fogják a csapatok). Ha az A-csoportban a Chalon veri az Albát hazai pályán, a C-csoportban pedig a Mons-Hainaut a már továbbjutó Bonnt szintén hazai parketten, akkor ennek a meccsnek a vesztese kiesik - az egyéb esetekről a Körmend szemszögéből a múlt héten írtunk már. Mindkét gárda tudja tehát, hogy jó eséllyel élet-halál harc vár rá, ennek megfelelően kitűnő, de az biztos, hogy izgalmas összecsapásra van kilátás, remélhetőleg magyar sikerrel.

A mérkőzést a DIGI Sport 1 élőben közvetíti 17:55-ös műsorkezdettel, de lesz élőképes stream is, ezt a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus