Kiváló triplázásával győzött a Körmend Litvániában!

Az Egis Körmend végig precízen dobott távolról, ezzel egy sokáig szorosan alakuló derbit nyert meg, így közel került a továbbjutáshoz

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 5. forduló

BC Nevezis (litván, 1-4) - Egis Körmend (magyar, 3-2) 81 - 86 (23-22, 19-18, 19-21, 20-25)

BC Nevezis: Veljacic 2, Matulisz 7/3, Woodard 13/6, Lihogyej 4/3, Maldunasz 15.
Csere: Sedekerskis 10/3, Medford 23/9, Tamulis 3/3, Koreniuk 4.

Egis Körmend: Dillard 16/6, Hollins 21/9, Ferencz 9/9, Tuoyo 20/6, Horti -.
Csere: Wright 13/9, Davis 6, Csorvási -, Fanning 1.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A Körmend győzelmi kényszer alatt lépett pályára a Nevezis otthonában - már amennyire a saját kezében szerette volna tartani sorsát a vasi gárda, mely hazai környezetben is nagy küzdelem után tudta csak legyőzni balti riválisát.

Noha élesen kezdett a Potocnik-alakulat, a korábban Spanyolországban pallérozodó Sedekerskis és a Szombathelyen is remek szezont hozó Medford beállításával átvette az irányítást a vendéglátó, ám fontos momentumként Tuoyo közelijével csak egy egységnyi hazai előnnyel zárult a nyitó negyed.

A második etapban valamelyest jobban tudta kontrollálni a tempót a Németh Ákost nélkülöző Körmend, de a jó kinti dobások mellett a palánk alatt nem sok veszélyt jelentett támadásban ezen a napon a magyar együttes a litvánra, így pedig sokáig nem tudott igazán elszakadni Gasper Potocnik legénysége, a félidőre két pontos hátránnyal mehetett pihenni a piros-fekete had.

A fordulás után Dillard és Tuoyo vezetésével egyre fizikálisabb játékra váltott a Körmend, majd a negyedik etapban megjött az áttörés és 70-78-nál már nagyon közel voltal a derbi lezárásához Csorvásiék.

Hiába vesztette el a lepattanó-harcot 41-24-re a Körmend, 24-ből 13 jó triplával és a végjátékban nagyobb mentális erejével behúzta a meccset a vasi alakulat, így a már biztosan továbbjutó Alba mellett jó eséllyel pályázik a továbbjutásra, de ezt pont a fehérváriak ellen kell kiharcolnia a jelenleg 3-2-es mérleggel álló együttesnek.

Fotó: fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus