Kolozsvár - Paks 19:00 (DIGI Sport 2)

Ma este már az életéért küzd az ASE Romániában, ahol a EuroChallenge-ben még szintén nyeretlen Tenter-alakulatot kellene legyőznie.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, 3. forduló, F-csoport

U-Banca Transilvania Kolozsvár (román, 0-2) - Atomerőmű SE (magyar, 0-2) (19:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Most bizony nincs több lehetősége a hibázásra a múlthéten Pakson az osztrák bajnok ellen érthetetlen vereséget szenvedő Dzunics-alakulat számára, mely a továbbjutás reményében vágott neki az idei EuroChallenge alapszakasz-csoportkörnek, de az első fordulóban Törökországban, majd hazai környezetben a Güssing ellen is simán kapitulált, így jelenleg az Ausztriában és a Trabzonspor ellen otthon is kikapó Kolozsvár ellen minden erejére szükség lesz idegenben.

A hazai pontvadászatban 2-5-ös mérlegével a 13 csapatos bajnokság utolsó előtti helyen tanyázó ellenfél kulcsemberei között ott van a stabil román válogatott trió (Mihai Silvasan, Andrei Mandache, Catalin Baciu), valamint a Darius Hargrove, Sean Barnette, Curtis Millage hármas, mely román bajnoki szinten papíron kiemelkedő minőséget kellene, hogy jelentsen, tehát nem csoda, hogy a klubvezetés nem tolerálta tovább a bukdácsolást, és az Albától eljövő Marcel Tenterrel, az ország válogatottjának szövetségi kapitányával folytatja a közös munkát.

Éppen ezért hatalmas bizonyítási vággyal, minden bizonnyal új lendülettel vág ma bele a küzdelembe a Kolozsvár, mely a Hargrove, Millage párostól eddig eleget, de a tavaly még a bolgár Rilskinél pattogtató Barnette-től érthetetlenül keveset kapott, ám az figyelemre méltó, hogy a román ligában eddig öt emberük is kétszámjegyű átlagra képes.

Paksi oldalon elvileg mindenki ott lehet a parketten, a magyar bajnokiról hiányzó Roberson is beöltözhet, így elmondható, hogy a tolnaiak erősebb kerettel rendelkeznek és szerkezetben is jobbak, mint a mai rivális. A formaidőzítésnek és az önbizalomnak azonban itt most mindennél nagyobb szerepe lesz, úgyhogy a feldobástól kezdve muszáj lesz uralnia a játékot a Jarrod Jones, Tóth Ádám benti páros vezette ASE-nak, melytől ma is elvárás lehet a győzelem, idegenben is.

Hajrá Paks, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Fotó: Fekete Zsuzsanna - ASE.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus