Komoly előnnyel várja a visszavágót a Körmend

17 pontos előnnyel várhatja a Boras Basket elleni hazai visszavágót az Egis Körmend együttese - kiváló helyzetből kezdheti a második mérkőzést Gasper Potocnik alakulata, de koncentrálniuk kell azért.

FIBA Europe Cup, Első selejtezőkör, 2. mérkőzés
Egis Körmend (magyar) - Boras Basket (svéd)
2017. 09. 26., kedd, 20:00 (TV - DIGI Sport 2, 19:55)

Az első találkozó végeredménye: Boras Basket - Körmend 61-78

Az első összecsapást múlt csütörtökön játszották a felek, és azóta nem történt változás - a Körmendnél Steven Davis nem játszott, most elvileg ő is felépült, de semmilyen más újabb sérülés nincs egyik oldalon sem. Miután idegenben is 17 ponttal nyertek a vasiak, így egyértelmű esélyesei a párharcnak, ráadásul az első találkozón azért kategória-különbség mutatkozott a két együttes között - az első félidőben több könnyű helyzet is kimaradt Gasper Potocnik gárdája részéről, a végét pedig 10-0-val zárták a svédek, és így is ekkora lett a differencia. Az kijelenthető, hogy a Körmend kezében van a továbbjutás - az egyetlen gondjuk talán a túlzott nyugalom lehet az első meccs után.

Ezt emelte ki egyébként Potocnik is a vaol.hu-nak adott interjújában a mai mérkőzést megelőzően:

"Ugyanakkor hiba volna a túlzott önbizalom a körmendiek részéről, hiszen ők sincsenek még csúcsformában, az ő játékukba is számos hiba csúszott – és a Boras otthon nagyon rossz százalékkal dobott. Ha kedden teher nélkül játszva, valamivel pontosabban céloznak, akkor okozhatnak gondot a házigazdáknak. Tudja ezt Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője is, aki az odavágó után elmondta, hogy csapatának túl sok volt az eladott labdája és a védőlepattanóknál a kizárások sem úgy működtek, ahogy szerették volna, ezekből a svédek túl sok második esélyt kaptak.

– Ezeken mindenképpen javítani kell – mondta a vezetőedző immár a visszavágóra készülve. – Számomra nem létezik könnyű mérkőzés, ráadásul néha nehezebb esélytelenebbnek tartott csapatok ellen játszani, mint a favoritnak kikiáltottakkal szemben. De kétségtelen, jelen pillanatban mi vagyunk ennek a párosításnak az esélyesei. Nyerni tudtunk svéd riválisunk otthonában, ami jó dolog, de ez csak a párharc első felét jelentette. Saját szurkolóink előtt is nyerni akarunk, és bízom abban, hogy komolyabb problémák, sérülések nélkül tovább tudunk lépni a következő selejtezőkörbe. De még egyszer mondom, ez nem lesz könnyű. Koncentráltnak kell lennünk, készen kell állnunk az újabb csatára. Nincs helye a lazításnak, mert ha ezt megengedjük magunknak, akkor bajba kerülhetünk a Boras ellen."

A találkozót a DIGI Sport 2 19:55-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus