Komoly erőpróba előtt a Szolnok - a Trabzonspor érkezik

Szerda este 18:00-tól a török Trabzonsport fogadja a Szolnoki Olaj KK a FIBA Europe Cup első selejtezőkörének odavágóján - rögtön a szezon elején egy komoly és nagyon fontos erőpróba előtt Vojvoda Dávidék.

FIBA Europe Cup, Első selejtezőkör, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (magyar) - Trabzonspor Medical Park BK (török)
2017. 09. 20., szerda, 18:00

A törökökről kétszer írtunk már a nyár folyamán - augusztus elején olvashattatok múltjukról és keretükről bővebben, egy hete pedig az új érkezőket és első felkészülési meccseiket mutattuk meg.

Azóta három találkozón léptek pályára. Először még múlt hét hétfőn legyőzték másodjára is a grúz Dinami Tbilisit - ezen a meccsen több szerepet kaptak a cserék, de 24 ponttal Brady Heslip lett a legeredményesebb. Ezt követően a Pinar Kupán szerepeltek, ahol az elődöntőben a házigazdákat intézték el, méghozzá tükörsimán, 107-86-ra a 38 pontos Heslip, a 20 pontja mellett 5-5 pattanót és gólpasszt is jegyző Osiris Eldridge, illetve a 18 pontig, 6 pattanóig és 7 gólpasszig jutó Caleb Green vezetésével. A döntőben aztán a Demir Insaat Büyükcekmecét fektették két vállra, igaz, nagyobb csatában - 87-83-ra győzték le ellenfelüket Heslip (27 pont), Green (17 pont, 4-4 pattanó és gólpassz), valamint Stevie Browning (17 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) vezetésével.

Jelenlegi keret:
Vasiliauskas - Eldridge - Heslip - Green - Zubcic
Browning - Eslik - Saruhan - Odabasi/Sirin - Obekpa/Kilicli

Az eddigiek alapján világosnak tűnik, hogy leginkább a Heslip-Green párosra kell készülnie a Szolnoknak - utóbbi a legsokoldalúbb embere a törököknek, aki több poszton is képes játszani, és kiválóan hozza helyzetbe a társait is (nem véletlenül játszott az Euroligában és nyert EuroCupot), Heslip pedig egy született shooter/scorer, aki kitűnő hatékonysággal szerzi pontjait. A hátvédeknél rajta kívül a Vasiliauskas-Eldridge-Browning trió lehet perdöntő - közülük a litván egyértelműen a társak kiszolgálását előtérbe helyező egyes, Eldridge és Browning teljesítménye pedig ingadozott ugyan a felkészülési találkozókon, de nyerőemberré is elő tudtak lépni többször. Az érdekes kérdés lesz, hogy a magasemberek közül ki mennyit játszik, mert Zubcic az edzőmeccseken csak sokadik ember volt támadásban, őt pedig sosem a védekezéséért szerették - ebben például Obekpa jobb nála.

Egyelőre az Olajról sem lehet túl sokat tudni, hiszen egyetlen nyílt hazai edzőmeccsük volt csak. A keret jónak és bőnek tűnik, és a Szolnok a korábbi években többször is okozott komoly meglepetéseket saját közönsége előtt, a Tiszaligetben. Erős ellenfél a Trabzonspor, a hét légiósából bármelyik tud meccset eldöntő lenni, a Heslip-Green páros pedig olyan szintet képvisel, amivel nehéz lesz felvenni a versenyt, de a győzelem abszolút elképzelhető ettől a szolnoki kerettől hazai környezetben még úgy is, hogy Vojvoda Dávid nemrég csatlakozott a többiekhez az Eb után, Kovács Péter pedig Heslip ellen még nagyon hiányozhat (a védekezőspecialista játékosnak a térdével vannak gondok). Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy oda-visszavágós párharc, tehát a győztes kiléténél is fontosabb lesz a különbség - nem véletlen, hogy Vojvoda is arról beszélt a szombati nyílt edzésen, hogy jó lenne 10-15 ponttal legyőzni a törököket.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto - Olaj TV facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus