Komoly franciaországi teszt előtt az Alba

Holnap este 20:30-tól az Alba Fehérvár a csoportfavorit Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez ellenfele lesz Franciaországban. Az összecsapás beharangozóját olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 3. forduló
Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia, 1-1) - Alba Fehérvár (magyar, 2-0)
2017.01.04., szerda, 20:30

A franciák keretéről írtunk már bővebben november végén, de azóta volt náluk egy-két változás. Egyrészt két amerikai hátvédjük is hiányzik, Ron Howard és Ron Lewis sem léptek pályára már jó ideje. Előbbi egyébként is Yannick Bokolo sérülése miatt érkezett a csapathoz, a 188 centis, 31 éves, egykori francia válogatott dobóhátvéd azonban időközben felépült, már játszott az utolsó meccseken. Lewis sérülése ettől függetlenül nem volt betervezve, az ő pótlására érkezett a 191 centis, 29 éves Anthony Goods

Várható rotáció:
Cooper - Bokolo - Mipoka - Robinson - Koffi
Okobo - Goods - Cavaliere - Chicoko - Edwards

A bajnokságban továbbra is negyedikek, ahogyan egy hónappal ezelőtt is, de teljesítményük összességében felemás. 10-5-ös mérlegük van, tehát 3-2-vel hozták le decembert - két közvetlen riválisuktól, a harmadik helyezett Nanterre-től és a listavezető Monacótól kikaptak, de a Dijont, a Chalons-Reimst és a Paris-Levallois-t megverték. A FIBA Europe Cup második csoportkörében egy nagyarányú győzelemmel kezdtek a Pardubice ellen (101-66), viszont a Kolozsvár otthonában kikaptak (79-69), így csak 1-1-gyel állnak, hiába ők számítanak a favoritnak ebben a négyesben.

Az Alba 9-2-vel vezeti a magyar bajnokságot, ebben a négyesben pedig ők az egyetlenek, akik 100%-osak két kör után, a Kolozsvár (92-83) és a Pardubice (84-78) ellen is meglett a siker hazai pályán, most azonban idegenben kell majd bizonyítani, a legutóbbi franciaországi kirándulás pedig nem sikerült túl jó Dzunics Braniszlavéknak - 106-77-re kaptak ki Chalonban az első csoportkörben. A naptári év végén egyébként is kezdett kiütközni a fáradtság az együttesen, az első körben látott hazai teljesítményeket nem igazán tudták megközelíteni, a Körmend legyőzte őket a magyar bajnokságban, de most volt ideje, két hete pihenni a magyar listavezetőnek, ez sokat segíthetett.

Alapvetően nem a magyar alakulat az esélyes ezen az összecsapáson, de nagyon fontos lenne az esetleges továbbjutás szempontjából, hogy ha nem tudnak nyerni, akkor minél kisebb különbséggel kapjanak ki - az eddigi eredmények alapján sok vendéggyőzelemre nem nagyon lehet számítani, kulcsfontosságú lehet a pontarány a végelszámolásnál. A Pau-Lacq-Orthez kifejezetten erős csapat annak ellenére is, hogy lehetnek azért gondjaik még játékban a két "új" ember miatt, teher tehát nincs Lóránt Péteréken, de az Alba az első csoportkörben játszott már úgy, ami alapján lehet esélye a sikerre, ehhez azonban mindenképpen frissebb játék kell annál, amit december második felében produkáltak.

A mérkőzést ezúttal egyetlen televízió-csatorna sem közvetíti, de mint mindig, a neten most is lesz élőképes stream, ennek a linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus