Könnyedén nyert az Olaj

Az Adria Liga második fordulójában a Szolnoki Olaj KK együttese a szerb újonccal, a Metalac Farmakom Valjevóval csapott össze. A nagyjából kiegyenlített első 10 percet követően a vendégek a második negyedben az óceánba sem tudtak volna betalálni, itt megszerzett előnyét pedig könnyedén növelte és tartotta a végéig a hazai csapat. 67-51-re nyert végül az Olaj, ezzel 1-1-gyel áll két forduló után.

Adria Liga, alapszakasz, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - Metalac Valjevo (szerb, 0-2) 67-51
(20-17, 15-4, 19-13, 13-17)

Szolnoki Olaj KK: Wiittmann 2, Vojvoda 16/12, Sinovec 11/3, Milosevics 8/3, Báder -.
Csere: Keller 8, Brkics 12/6, Jones 10, Tóth -, Sztajkovszki -.

Metalac Valjevo: Ljubicsics 7, Rakicsevics 7/3, Josilo 2, Jevtovics -, Majsztorovics 8/3.
Csere: Todorovics 5/3, Bakics 5/3, Kutlesics 6/3, Otasevics 8/3, Radulovics -, Malesevics 3.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Vojvoda Dávid triplájával indult meg a pontgyártás a második perc kezdetén, majd gyorsan dobott egyet Stefan Sinovec is, tehát a Partizan elleni meccs két vezére beköszönt a legelején (6-0). Több mint két percig pont nélkül maradtak a felek, Majsztorovics talált be a vendégektől először a negyedik perc végén (6-2). Vojvoda ugyan kintről még egyszer eredményes volt, de a szerbek is kezdtek beindulni a triplavonal mögül, Bakics és Kutlesics hármasa után minimális volt a hátrányuk (12-10), sőt, Todorovics duplája és Majsztorovics büntetője után még vezettek is a 8. perc közepén - a mérkőzésen először és utoljára (12-13). Keller Ákos és Marko Brkics is 4-4 pontot dobtak még az első negyedben, így Todorovics triplája ellenére is vezetett a Szolnok az első negyed végén (20-17).

A második felvonás legelején Sinovec, Brkics és Vojvoda is gyorsan kosarat szereztek, így megvolt a közte 10 is a 12. perc elején (27-17). Ljubicsics a túloldalon a kettőből csak egy büntetőt dobott be, de így is a második negyed egyik fénypontja volt ez a szerbek számára, ebben a felvonásban ugyanis bedeszkázták a gyűrűt számukra, nem kell ehhez több adalék, minthogy 10 büntetőjükből összesen csak 2-szer találtak be. Lazeric Jones kosarára Malesevics válaszolt még a 13. percben - ez volt az egyetlen mezőnykosara a vendégeknek a játékrész során -, majd három percig egyik fél sem talált a gyűrűbe. Sinovec törte meg az átkot a 16. perc közepén (31-20), Wittmann Krisztián pedig gyorsan szerzett még egy ziccerkosarat, de 33-nál az Olaj is megállt. A negyed utolsó percének kezdetén Jones lépett rá a triplavonalra, de volt legalább eredményes, így 14 pontos hazai előnnyel ért véget a félidő (35-21).

A nagyszünet után Vojvoda tripla nyitotta megint a felvonást, de könnyedén tartotta előnyét a szolnoki alakulat, Milosevics támadópattanói után előbb Jones, majd maga a szerb játékos volt eredményes. Bár a Metalac összeszedte magát, kintről Otasevics és Majsztorovics is eredményes volt, közelebb semmivel sem tudtak kerülni az Olajhoz, a magyar bajnok uralta a találkozót ekkor már. A büntetőkkel továbbra sem volt barátságban a szerb gárda, így a negyed végére a 20 pontot is elérte a differencia: Vojvoda negyedik hármasát dobta, Jones, Keller és Sinovec is betalált, így 54-34 volt az állás 30 perc játékot követően. A negyedik negyedben semmivel nem tudta növelni a csapásszámot a vendég együttes, Rakicsevics ugyan szerzett két kosarat 3 perc alatt, de előbb Sinovec, majd Jones is válaszolt neki. a 34. perc közepén is ott volt a szakadéknyi differencia (58-39). Érdemben ez a távolság már továbbiakban sem változott: Otasevics ugyan az utolsó két percben még kozmetikázott, de a végén 67-51 arányban nyert a Szolnok.

Foto, Slide - sport1tv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus