Körmend: A Nanterre ellen a csoportelsőségért

Szerda este 18:00-tól az Egis Körmend csapata a csoportelső francia Nanterre 92-t fogadja - nagy lehetőség előtt Gasper Potocnik együttese.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 4. forduló
Egis Körmend (magyar, 2-1) - Nanterre 92 (francia, 3-0)
2017.01.11., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 2, 17:55)

A franciák keretéről, múltjáról többször írtunk már idén, bővebben november végén, illetve a legutóbbi egymás elleni találkozó előtt, december közepén. Azóta nem volt változás a keretükben.

Várható rotáció:
Warren - Schaffartzik - Riley - Morency - Lessort
Butterfield - Invernizzi - Conklin - Zanna

Amennyire kiegyensúlyozott a keretük, a játékuk annyira nem, és ezt azért lehetett látni az első mérkőzésen is, amelyet 10 ponttal nyertek meg végül - erős állományuk van, és ezt bizonyos időszakokban bizonyítják is, ilyenkor azért nehéz velük bármit kezdeni, aztán negyedeket képesek igen gyenge teljesítménnyel lehozni, és ez azért nem mindig fért eddig sem bele. A FIBA Europe Cup csoportot 3-0-lal vezetik, ők is legyőzték otthon a Minszket és idegenben az izraelieket, ahogyan a Körmend is, az előző három körben azonban kétszer is kikaptak a francia bajnokságban - legutóbb a hétvégén a Gravelines ellen (91-81), de a Paris-Levallois valósággal kiütötte őket (78-51) a Körmend elleni meccsük után, így 10-5-tel a 3-4. helyen állnak a bajnokságban.

A Körmend Gasper Potocnik irányítása alatt egyelőre szinte hibátlan, hiszen a Nanterre elleni vereség óta eltelt 4 mérkőzését megnyerte a vasi együttes, és gyakorlatilag az összes meccset kivétel nélkül dominálni is tudta, legyen szó akár az Alba elleni idegenbeli bajnokiról vagy a két nemzetközi kupatalálkozóról. Bombaformában vannak, egyelőre tehát borzasztóan jól sült el az edzőváltás - védekezésben jobbak, támadásban pontosabbak, nyugodtabban és nagyobb önbizalommal játszanak.

Azt azért nem lehet kijelenteni, hogy egy francia élcsapat ellen egyértelmű esélyes lenne a Körmend, de a jelenlegi állapotokat nézve bőven reális, hogy továbbnyújtják győzelmi sorozatukat Ferencz Csabáék - a gall alakulatok nem nyerni járnak idén Magyarországra, és rosszabb esélyei a Körmendnek sincsenek, mint voltak a Gravelines ellen, vagy az Albának, amikor a Chalont fogadta. Ha 10 pontnál nagyobb különbséggel nyernek a vendéglátók, akkor ráadásul a saját kezükbe kerül a sorsuk a továbbjutás szempontjából, hiszen megelőzik az egymás elleni miatt a Nanterre-t, de ha nem sikerül ennyivel győzni, csak kevesebbel, akkor is borzasztóan jó helyzetbe kerülnek Pettyék (csak az első két csoportmásodik megy tovább, de abban az összevetésben is nagyon jó lehet a Körmend egy sima győzelemmel is). A tét nem kicsi, az ellenfél nem gyenge, de jelenlegi állapotában a Körmend bármit elérhet.

A találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti 17:55-ös műsorkezdettel, de lesz természetesen élőképes stream is, ahogy mindig, és most is közzétesszük ezt a holnapi nap folyamán!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus