Körmend: A remény hal meg utoljára

A FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó fordulójában az Egis Körmendnek győznie kell a francia listavezető ASVEL ellen.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 6. forduló

Egis Körmend (magyar, 2-3) - ASVEL - Villeurbanne (francia, 4-1)
2015.12.01., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1 - 17:55)

A győzelem mellett még számos kedvező eredményre lenne szüksége az Egis Körmendnek ahhoz, hogy odaérjen a konferencia két legjobb csoportharmadikjaként a következő csoportkörbe. Így ha nem is jön össze a továbbjutás, mindenképpen emelt fővel szeretné zárni a sorozatot Teo Cizmic és legénysége.

Az ASVEL már abban a tudatban léphet parkettre, hogy csoportelsőként biztosította helyét a következő körben, annak ellenére, hogy a legutóbbi játéknapon vereséggel távozott Belgiumból. A körmendi mérkőzés főpróbája viszont remekül sikerült a zöld-fehér mezesek számára, idegenben verték meg a regnáló bajnok Limoges-t 52-64-re, mindezt úgy, hogy csupán hét (!) duplát és kilenc triplát kaptak, 27%-os mezőnypontosságon tartották a hazaiakat. A hétvégén az 5. helyezett Chalonhoz látogatnak majd Andersenék, kérdés, hogy olyan mértékben, vagy még jobban spórolnak az erejükkel, mint a legutóbbi kupameccsen.

A hazaiak messze nem várhatják ilyen pozitív hangulatban a találkozót. A ZTE-vel szemben elvesztett rangadó után nagyon hamar érkezett a javítás, s nem akármilyen formában. A Mons-Hainaut-t remek védekezésüknek köszönhetően múlták felül a vasiak, de ahogy három nap alatt kerültek magasra, úgy nem sokkal később zuhantak a mélybe, a bajnoki fordulóban ugyanis saját csarnokukban kaptak ki a MAFC-tól, méghozzá úgy, hogy közel száz pontot kaptak és szinte végig futottak az eredmény után.

Továbbjutási reményeik nem lehetnek vérmesek, mivel a múlt heti fordulóban a mai ellenfél érdekes mérkőzést játszott a belga Mons-Hainaut otthonában, s mivel a hazaiak nyertek, így már mindkét együttes helye biztos a következő körben. A Körmend abban bízhat, hogy egy esetleges mai győzelemmel még odaérhet a legjobb két csoportharmadik pozíció valamelyikére. Ehhez azonban az első feltételt kötelező hozni, győzni kell a francia listavezetővel szemben, ezt követően lehet csak számolgatni. A piros-feketéknek amennyire csak lehet, lassítani kell a játékot, nem engedhetnek könnyű kosarakat a galloknak, emellett a külső védekezést is meg kell oldaniuk, hogy ne kapjanak olyan sok hárompontost, mint a korábbi FIBA-kupa találkozókon, a ZTE vagy épp a MAFC ellen.

A mérkőzést a DIGI Sport 1 élőben közvetíti, de lesz élőképes közvetítés és szöveges tudósítás is a FIBA Europe hivatalos honlapján és Youtube-csatornáján, ezeket a későbbiekben közzé is tesszük.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!
 

Slide és Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus