Körmend: Győzelem vagy búcsú?

A továbbjutási remények életben tartásáért lép kedd este parkettre az Egis Körmend a FIBA Europe Cupban.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 4. forduló
Egis Körmend (magyar, 1-3) - Belfius Mons-Hainaut (belga, 2-1)
2015.11.17., kedd, 18:30 (TV - DigiSport 2, 18:15)

Tiszta a kép a Vas megyei alakulat számára, hogy mi a kedd esti mérkőzés tétje. Ha a magyar együttes győz, akkor életben tartja a továbbjutási reményeit. Bár hozzá kell tenni, hogy ehhez még szükség lenne további két kedvező eredményre, de ha ma este kikapnak Ferencz Csabáék, akkor biztosan elszállnak a továbblépési reményeik.

A belga bajnokságban nem megy túlzottan a kedd esti ellenfélnek. 4-3-as mérleggel állnak Boscóék, bőven le vannak maradva a Spirou és az Oostende együttesétől, s csak kosárarányuknak köszönhetik, hogy 3., s nem mondjuk a 7. helyet foglalják el. A Mons-Hainaut találkozói eddig tükörsimának bizonyultak a nemzetközi porondon. A Körmendet nagy különbséggel múlták felül a belgák, ezt egy franciaországi kudarc követte részükről, majd a múlt héten a Groningent intézték el három negyed leforgása alatt. Mivel legutóbbi két bajnokijukat elvesztették, így nyugodtan mondhatjuk, hogy hasonló cipőben járnak, mint a Körmend.

Úgy tűnt, hogy a vasi drukkerek végre fellélegezhetnek, mivel a játékosok maguk mögött hagyták a betegségeket, sérüléseket. A Groningen és a Nyíregyháza legyőzése, valamint a tisztes helytállás az ASVEL otthonában optimizmusra adhatott okot. A ZTE elleni örökrangadó viszont messze nem úgy sikerült, ahogy a piros-feketéknél tervezték. Ismételten gyorsan kerültek nagy hátrányba, s több korábbi találkozóhoz hasonlóan megint hadilábon álltak a periméter védekezéssel, rengeteg triplát kaptak. Erre a szegmensre és a lepattanózásra fokozottan kell figyelnie a Cizmic-legénységnek, mivel a Mons-Hainaut 42%-os hatékonysággal triplázik a FIBA-kupában, míg a Körmend csak 32%-kal, továbbá a lepattanózásban is hatékonyabbak a belgák.

Amennyiben nem ad ismételten nagy előnyt ellenfelének a Körmend, akkor játszhat egy szoros, ki-ki mérkőzést. A két együttes első találkozóján a rossz kezdés, valamint Perry limitált játékideje okozott gondot. Nem lehetetlen a megoldandó feladat Ferencz Csabáék számára, bízzunk abban, hogy sikeresen veszik a kedd esti akadályt.

A mérkőzést a DIGI Sport 2 élőben közvetíti, de lesz élőképes közvetítés és szöveges tudósítás is a FIBA Europe hivatalos honlapján és Youtube-csatornáján, ezeket a későbbiekben közzé is tesszük.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus