Körmend: Kétszámjegyű előny után vereség Oroszországban

Hiába kezdett nagyon jól a Körmend első idei EuroChallenge-meccsén idegenben, az orosz Triumph Ljuberci otthonában és vezetett kétszámjegyű előnnyel az első félidőben, végül nagyon simán verte a VTB Ligás együttes Ferencz Csabáékat.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 1. forduló:
Triumph Ljuberci (orosz, 1-0) - Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 0-1) 90-74 (19-27, 26-17, 27-13, 18-17)

Moszkva Region, Oroszország

Triumph: D. Kulagin 5/3, Zarjasko -, Valiev -,  Chapell 18/6, Rakovics 19.
Csere: Higgins 20/6, Spiridonov 2, Lazarev 9, Landry 13/3, Vikhrov 4, M. Kulagin -.

Körmend: Fears 17, Moore 18/9, Ferencz 18/12, Török 7, Rakocsevics 8.
Csere: Farkas 3/3, Sonyák 3/3, Kusnyer -, Grebenár -, Kutasi -.

Rakocsevics középtávolija révén a vendégek ragadták meg kezdeményezést, ám a másik oldalon Rakovics ziccerével azonnal válaszolt a Ljuberci. A következő percekben bátran és nagyon ponterősen játszott a Körmend; először Ferencz süllyesztett el egy triplát, majd Valijev faultja után Fears volt mindkétszer hibátlan a büntetővonalról. Az előny a negyed derekára tovább gyarapodott, Fepu újabb hárompontosa után 8-20 állt az eredményjelzőn. A játékrész végéig hiába rotálta csapatát az orosz karmester, nem sikerült jelentősen megközelíteni riválisukat. (19-27)

A második etapot a Ljuberci kezdte jobban; Farkas ütött oda Higginsnek, aki mindkettőt bedobta, így 7 pontra zárkózott csapata. A vasiak fórja gyors ütemben olvadt tovább, előbb Rakovics gyarapította 11-re a neve mellett álló pontok számát, majd rögtön a következő akcióban Chappel révén hullott egy hármas a körmendi gyűrűbe. Ezután percekig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd Ferencz harmadik trojkája után újra lőtávolon kívül került a Körmend. A negyed vége előtt aztán Landry jóvoltából újra a vendéglátókhoz került az előny, amit Fears és Ferencz ugyan felülbíráltak egy-egy duplával, ám a fináléból Chappel gyors kosarainak köszönhetően a Ljuberci jött ki jobban. Szűk, egy pontos moszkvai vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok. (45-44)

A harmadik játékrész első perceiben aztán robbantottak a hazaiak, Higgins vezényletével néhány pillanat alatt közel 10 egységre hízott a differencia, míg ezalatt válasz csak elvétve érkezett a Hencsey-legénységtől. Az időkérés sem hozott jelentős változást, továbbra is pontatlanul játszott az MTE, miközben a másik oldal pontgyárosai, Rakovics, Chappel és Higgins szinte átrobogtak a honi alakulaton. Másfél perccel a negyed vége előtt 70-52 állt a táblán, ám Fears büntetőivel és Moore 2+1-et érő akciójával javítottak a piros-feketék. (72-57)

A záró tíz perc első momentumai sem alakultak épp kedvezően; előbb a kanadai magasember, Landry dobott egy közelit, majd Higgins növelte 18-ra pontjai számát egy távolival. Az újabb körmendi időkérés után Moore volt többször is eredményes, ám a szigorú orosz védőmunkák eredményeként csak lassan zárkózott a Körmend. Szűk három perccel a végső sípszó előtt Ferencz vágott be egy hárompontost, majd a Fears-Moore duó büntetőzgetett hibátlanul. A végeredményt tekintve ez csak kozmetikázásra volt elég, a Ljubertsi magabiztosan megőrizte előnyét és megnyerte a mérkőzést. (90-74)

Foto - vaol.hu
Slide - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus