Körmend: Nem lehetetlen küldetés!

A nemzetközi porondon szereplő magyar együttesek közül utolsóként az Inkognito Fashion Körmend BC csapata mutatkozik be. A Hencsey-legénység ma, magyar idő szerint 16 óra 30 perctől játszik a Triumph Ljuberci otthonában.

Nem megoldhatatlan a Körmend előtt álló, délutáni feladat. Hiába tűnik sokak számára annak, mégsem reménytelen a piros-feketék helyzete a Triumph otthonában. Nézzük meg, hogy mire érdemes figyelni a találkozó előtt, alatt.

A két amerikai hátvédre (Chappel és Higgins), valamint a szerb magasemberre, Rakovicsra épül az orosz csapat játéka. Érdekesség, hogy a 7 lepattanót átlagoló középjátékossal megegyező átlagot hoz a 191 centiméteres irányító, Chappell, további 5 gólpassz társaságában. Higgins a gárda legjobb pontszerzője, mérkőzésenként 22,3-as átlaggal. Ők hárman adják a Triumph ponttermésének 71%-át! A kezdőcsapat további két tagja Kulagin és Valijev megbízható, kiegyensúlyozott játékot hoznak, de aligha kell arra számítani, hogy valamelyikük a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló teljesítményt tesz le az asztalra.

A cserepadról érdemben csak a fiatal center, Lazarev tud hozzászólni a játékhoz, míg Vihrovot csak arra használják, hogy Chappellt tehermentesítse, dobást alig vállal a fiatal irányító. A tavalyi év egyik húzóembere, Kyle Landry csak a hétvégén léphetett pályára először, akkor is csak 9 percre, valószínű, hogy nem rá fognak építeni a Körmend elleni mérkőzésen. Abból a szempontból nyugodtak lehetnek a vasiak, hogy Kulaginék valószínűleg nem a külső dobásokat fogják erőltetni, ugyanis a 6,75-ös vonalon túlról 31,7%-kal (20/63) dobnak a VTB Ligában.

Várható rotáció jelen állás szerint:

Chappell - Higgins - Kulagin - Valijev – Rakovics
Vihrov – Zarjasko - Kuzjakin - Landry - Lazarev

A Körmend szezonja eddig elég rapszodikusan alakul. Az idényt két vereséggel kezdték, majd Ferencz triplaparádéjával nyertek a Pécs otthonában, megszületett első győzelmük. Ezt követően otthon, mindössze egy ponttal múlták felül az Alba Fehérvár csapatát, ám a soron következő, soproni kirándulásról sem sikerrel a tarsolyukban térhettek haza. A legnagyobb pofont szombaton kapták, ugyanis hazai pályán maradtak alul a Szegeddel szemben. 2-4-es mérlegük lehetne akár 0-6 is, de 4-2 is, így érhető, hogy nem a legnyugodtabb a hangulat a Rába partján. Hétfő este vezetőségük december 21-ig tartó szankcionálást tényszerűsített, mely egyaránt érvényes a játékoskeretre, s a szakmai stábra is. Így futhatnak neki egy olyan találkozónak, ahol egy hasonló lelkiállapotban lévő csapat néz szembe velük.

A körmendiek nagy fegyverüket, a hárompontosokat eddig csak egyszer vették elő a szezonban, adósak a tőlük megszokott jó kinti dobószázalékkal. Legutóbb, litvániai útja alkalmával a Ljuberci épp a kinti dobások miatt kapott ki, örülnénk, ha ebben a pár napban eme játékelem kivédését nem fejlesztették volna ki, Ferencz Csabáék pedig remélhetőleg elkapják a fonalat ez a téren is. A piros-feketéktől elsődlegesen kemény védekezés, az ellenféltől érkező betörések számának redukálása, a lepattanópárharc kiegyenlítése lesz a fő feladat.

Ha az orosz légióstrió legalább egy, jobb esetben két tagjának játékát limitálni tudják, akkor megnövekedhetnek győzelmi esélyeik. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a hétvégi bajnokit kiülő Moore, valamint Fears és Rakocsevics hozzák jó formájukat, valamint a magyarok közül is többen fellépjenek melléjük, támogassák őket, nem kizárólag pontokban. A piros-feketék közül Ferencz Csaba bír a legnagyobb tapasztalattal az EC-ben, eddig 8 mérkőzésen lépett parkettre a harmadik számú európai kupasorozatban. Ha úgy játszik, mint a tavalyi csoportkörben, akkor komoly feladatot adhat Kulaginéknak.

Várható rotáció:

Moore - Fears - Ferencz - Török – Rakocsevics
Kutasi – Sonyák (Fodor) – Kusnyer – Farkas (Sömenek) - Grebenár

Rövid összegzésként azzal zárnánk a felvezetőt, hogy az utazás fáradtsága, a szombati vereség, a szankciók, s az idegen környezet nem a körmendiek malmára hajtja a vizet. Ám amennyiben határozott, koncentrált játékot mutatnak Hencsey Tamás fiai már a feldobástól kezdődően, akkor hamar elveszhet az orosz csapat magabiztossága és a hazai pálya által nyújtott előny, képes lehet meglepetésre a piros-fekete alakulat.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!

Hajrá Körmend! Hajrá magyar kosárlabda!

 

Fotó - Inkognito Fashion Körmend BC - hivatalos Facebook oldal

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus