Kötelező a győzelem Hangáéknak (Élőképpel!)

A Capo d’Orlandót  fogadja ma este az Avellino, a szicíliai kiscsapat ellen csak a győzelem az elfogadható a felsőházért küzdő Hangáéktól.

Elcsépelt frázis, de mindig a kötelező siker a legnehezebb, ma pedig nincs mese, nincs kibúvó, ha csak kicsit is komolyak a Sidigas Avellino play-off álmai, a "Hanga-bandának" bármilyen arányban is, de le kell győznie az Upea Capo d' Orlandót! Hogy miért állítjuk ezt ilyen határozottan? Nos, egyrészt a hazai közönsége előtt fellépő Scandone lényegesen nagyobb potenciált képvisel, mint az éppen egy jelentős átalakuláson átmenő szicíliai alakulat. Hangáék remekül helytálltak az olasz kupa elmúlt héten véget desioi nyolcas döntőjében, hajszál híján csodát tettek a szuperfavorit Milano ellen, és emelt fővel búcsúzhattak a negyeddöntőben a kupától.

Másrészt mai ellenfelük a Serie A legrosszabb formában lévő egyesülete, mi több, az idegenbeli szerepléseket tekintve sincs náluk rosszabb mutatókat felmutató klub az itáliai élvonalban. A Capo d'Orlando a legutóbbi négy bajnokiját mind elvesztette, és idegenben is mindössze egyszer, még tavaly november legelején, Cremonában tudott nyerni a most futó bajnokság során. Nem túl jó előjelek ezek a vendégek számára, és ha mindehhez még azt is hozzátesszük, hogy legjobbjukat, Austin Freemant, a hét közepén a Virtus Roma csábította el (tegnap már be is mutatkozott az olasz fővárosban), és a várakozások alatt teljesítő Nick Cochran és Bradford Burgess lábára pedig a szicíliai klub kötött útilaput a napokban, nem állunk messze a valóságtól azzal a kijelentéssel, hogy egy alaposan megtépázott Capo D' Orlando érkezett Avellinóba.

Persze valószínűleg így sem lesz sétagalopp az összecsapás Hangáék számára, a vendégek ugyanis hiába fogyatkoztak meg  rendesen (az új kiszemeltjeik, Folarin Campbell és Tyrus McGee természetesen még nem léphetnek pályára Avellinóban), egy sor rutinos, dörzsölt rókát tudnak még így is csatába küldeni: Andrea Pecile, Matteo Soragna, Gianluca Basile és a horvát Sandro Nicevic sok száz válogatott mérkőzést, olimpiai-, Eb-, Euroliga-döntőket tudhat a háta mögött, és bár négyen együtt 154 (!!) évesek, mérhetetlen tapasztalatuk sokat érhet ma is. A sok távozó miatt várhatóan ma csak 3 légióssal (Nicevic már olasz állampolgár) áll ki az Orlandina Basket, közülük is kiemelnék Dominique Archie-t, aki Austin távozásával a vendégek legveszélyesebb játékosa lehet. A román bajnokságból(!) érkező ponterős amerikai kiscsatár megregulázására várhatóan Hangát jelöli majd ki Vitucci mester. Archie-n kívül a center-erőcsatár Dario Hunt, és az eddig leginkább a tavalyi pozitív lengyelországi doppingtesztjével ismertté váló jamaicai-amerikai Sek Henry alkotja majd a vendégek légiós-kontingensét.

Ha ez még nem lenne elég, felvetnénk egy újabb, igaz, erősen szubjektív érvet az Avellino mai sikere mellé: a bajnokság ezen szakaszában az Itáliában profiskodó honfitársaink, ha közvetve is, de segíthetnek a másik klubján. Tegnap Lóránt Petiék római győzelmükkel a Scandone egy potenciális play-off riválisának (Virtus Roma) esélyeit minimalizálták, ma pedig Ádámék az Orlandina Basket legyőzésével azt Lóránték Pesarója mögé taszíthatják a tabellán.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Upea Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni. (a Capo d'Orlando idegenbeli mérkőzéseit élőben közvetítő Antenna del Mediterraneo televízió élő streamje délelőtt még működő élőképet adott, hogy ez a kora esti mérkőzés alatt is így lesz-e, arra garanciát nem tudunk vállalni)

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 20. fordulójának további programja:

Acea Roma -  Consultinvest Pesaro 76-80
Dinamo Sassari -   Vitasnella Cantù 86-69
Reyer Venezia -  Enel Brindisi  01/03 18:15
Vanoli Cremona  -  JuveCaserta  01/03 18:15
Virtus Bologna -  Tesi Group Pistoia  01/03 18:15
EA7  Milano -   Reggio Emilia  01/03 20:30
Dolomiti  Trento   -   Openjobmetis Varese  02/03 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotók: Flick/Basketinside.com, Scandonebasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus