Kötelező feladat előtt Hangáék (Élőképpel!)

Az olasz bajnokság első két körében két szoros mérkőzésen maradt alul a Hanga Ádámmal felálló Sidigas Avellino, ám mind a Venezia, mind a Cantú lényegesen erősebb játékerőt képvisel, mint a mai ellenfél, az egykor szebb napokat látott Pesaro, amely legyőzése szinte kötelező.

Ma kora este, második hazai bajnoki mérkőzésén készül megszerezni első győzelmét a Serie A-ban Hanga Ádám és az Avellino. Két szoros és kiegyenlített találkozón vannak túl a zöld-fehérek, és mind Venezia, mind a Cantú ellen a kelleténél többet hibázva konkrét győzelmi esélyt szalasztottak el. Ma azonban már tilos hibázni, hiszen az ellenfél az egykori legendás Scavolini Pesaro mai utódja, a Consultinvest Pesaro már korántsem képvisel olyan játékerőt, mint akár a Cantú, vagy akár a velenceiek. Mit szépítsük, nem most éli meg legszebb napjait az egykor Európa szerte csodált alakulat (a - kicsit - idősebb honi kosárlabdahívek talán még emlékeznek arra, nálunk is közvetítette az állami televízió, amikor 1990-ben, egy szép emlékű McDonalds tornán, csak két légióssal kiállva, hatalmas csatában, 119-115-re maradtak alul a Patrick Ewinggal felálló New York Knicks ellenében), amely nyert bajnokságokat, európai kupát, és szerepelt Euroliga Final Fourban is.

Napjainkban azonban ez a Pesaro az olasz első osztály deklaráltan legkisebb költségvetéséből (cca. 2.5 millió euró) próbál elevickélni, és valahogyan bent maradni a Serie A-ban, ami finoman szólva sem lesz egyszerű, hiszen már most úgy vélik a legtöbben: a Vuelle (a szárnyak - ez a becenevük) az egyik legbiztosabb kiesőjelölt.. Az egykori remek válogatott játékos, Sandro Dell'Agnello által gardírozott pesaróiak már túl vannak egy dél-itáliai kiránduláson: az első fordulóban Brindisiben "hajoltak bele" egy irtózatos pofonba, 92-56-ra kaptak ki az Enel Brindisitől, ezt követően, a múlt héten, hazai csarnokukban, már jobban helytálltak a Varese ellen, azonban ott is csak megnehezíteni tudták Diawaráék dolgát, 85-96 lett a vége. Keretük gerincét öt eleddig szinte ismeretlen, az NCAA-ből igazolt fiatal amerikai "rookie" (Ross, Judge, Williams, Myles, Reddic), az olasz-argentin Bernardo Musso, és Damian Hollis tavalyi biellai csapattársa, Tomasso Raspino alkotja. Rendkívül fiatal csapat a jelenlegi Pesaro, 12-es keretéből mindössze csak az említett Musso az, aki már elmúlt 25 éves....

Ádámék számára továbbra is a legjobb 8, a Coppa Italia nyolcas döntője, és a play-off az első számú célkitűzés, így nem kérdés, ma már nem fér bele a vereség. A csapatban mindenki hadrafogható, a kanadai Junior Cadougan is felépült kisebb sérüléséből. Az Avellino szakvezetője, Frank Vitucci, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón így vélekedett: "Vasárnap csak a győzelem az elfogadható, végre az eredménynek is tükröznie kell a csapatba fektetett munkánkat. A Pesaro fiatal, ismeretlen, pimasz csapat, és még véletlenül sem szeretnénk lebecsülni őket. A védekezés lehet a kulcsa a győzelmünknek. Itt az ideje, hogy bejelentkezzünk az idei bajnoki küzdelmekbe. Sosem szabad nyomasztó elvárásokat támasztani a srácok felé, de ma győzni kell! " -  Mit tehetnék hozzá Ádám mesterének soraihoz? Így legyen!

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzést, amelyet a Marche tartományban fogható TVRS televízió előben közvetít, erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel követhetitek! (Fontos: ezúttal sem tudjuk, hogy az adott tartományi vagy helyi televízió mennyire tudja vagy akarja tartani magát a liga ajánlásához, miszerint hogy ilyenkor csak az adott helyen-tartományban legyen elérhető a közvetítés, eddigi tapasztalataink szerint ez teljesen ad hoc módon működik Itáliában... a megadott linken egyelőre tökéletesen működik a TVRS streamje, a többi sajnos nem rajtunk múlik.)

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza és hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 3. fordulójának további programja:

Openjobmetis Varese -  Grissin Bon Reggio Emilia    112-118
Granarolo Bologna -  Pasta Reggia Caserta    26/10 18:15
Upea Capo d'Orlando -   Acea Roma    26/10 18:15
 Tesi Group Pistoia -  Vanoli Cremona    26/10 18:15
Dolomiti Energia Trento -  Acqua Vitasnella Cantù    26/10 18:15
EA7   Milano -  Umana  Venezia    26/10 20:30  
Dinamo Sassari -  Enel Brindisi    27/10 20:30

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus