Kötelező győzelem előtt a Szolnok

Az eddigiek alapján nem egyszerű ellenfél a Mornar Bar, de a továbbjutási remények életben tartása miatt muszáj győznie Vojvodáéknak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-2) - Mornar Bar (montenegrói, 2-1)
2018.01.24., szerda, 18:00

A két gárda december 20-án csapott össze egymással - előtte már bemutattuk a montenegróiakat, mint ahogy arról is volt szó, hogy az első meccset 17 pontos hátrányból megfordítva a Mornar Bar nyerte 73-68-ra.

Várható rotáció:
Needham - Vranjes - Raley-Ross - Micsovics - Lukovics
Mijovics - Bakics/Csalics - Mugosa - Pavics - Vujosevics 

Azóta nagy formában vannak a vendégek, hiszen az Adria Ligában az 5-7-es kezdés után most már 10-7-tel a tabella negyedik helyén állnak, ami tőlük egészen pazar produkció. A Szolnok elleni győzelem után ugyan egyetlen ponttal kikaptak a Bakken Bears otthonában, ráadásul hosszabbítás után (93-92), az előző körben viszont ők is legyőzték a Cmoki Minszket (83-76), így 2-1-gyel csoportmásodikok jelenleg.

Az Olaj egy kicsit felemás összképet hoz - a bajnokságban nagyon megy Dragan Alekszics együttesének, ötös győzelmi sorozatban vannak, és a hétvégén egy nehéz kecskeméti túrát zártak sikeresen. A nemzetközi kupában viszont idegenben nem jönnek össze a dolgok Vojvodáéknak - a Mornar Bar elleni zakót követően leiskolázták a Minszket (79-45), de Dániában 100 pontot kaptak, és vereséget szenvedtek (100-96).

Az Olaj hazai pályán joggal számít esélyesnek, a Tiszaligetben olyan skalpokat szedett már idén is a szolnoki gárda, hogy magabiztosan mehetnek neki a meccsnek, azt pedig az első egymás elleni mérkőzésen láthattuk, hogy nem világverő gárda a Mornar Bar, viszont mély a keretük, és sosem adják fel. A Szolnok számára létszükséglet a mérkőzés, ugyanis ha itt kikapnak, a Bakken Bears pedig legyőzi a Minszket, akkor az Olaj kiesett a csoportjából - győzelem esetén viszont nagy fórba is kerülhet akár az együttes, mert ha 5 pontnál nagyobb különbséggel győznének Perry-ék, akkor azonos mérleg mellett már az egymás elleni eredmény is a magyar alakulatnak kedvezne.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a délután folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus