Közel állt a bravúrhoz a Körmend

Apró dolgokon múlt, hogy a már 18 hátrányban is játszó Körmend nem tudott fordítani a FIBA Europe Cup nyitányán.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 1. forduló - 2015. október 21.

Donar Groningen (holland, 1-0) - Egis Körmend (magyar, 0-1) 78-71 (25-19, 20-14, 18-21, 15-17)

Egis Körmend: Channels 9, Katura 19/9, Ferencz -, Dickerson 13/6, Duinker 11.
Csere: Tóth N. 6, Lakosa 7/3, Perry 6, Németh -.
Vezetőedző: Teo Cizmic.

Donar Groningen: Brown 25/9, Sullivan 9/9, Franke 19/6, Dourisseau 3, Bekkering 14.
Csere: Hope 6/6, Veenstra -, Sherman 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megnézhetitek!

Katura triplája jelentette az első vendég pontokat, s Duinker 2+1-es játéka után már 6-4-re vezetett a Körmend. Viszont a vasiak négy tiszta dobóhelyzetet is elhibáztak, továbbá több támadólepattanóhoz juthattak a hazaiak, akik egy 9-0-s rohamnak köszönhetően elléptek. Dickerson ugyan egy hárompontossal megszakította a hazai kosársorozatot, de Franke előbb egy duplával, majd egy triplával növelte a hazai fórt. A körmendiek tetemes, 12 pontra rúgó hátrányukat megfelezték a negyed végére, egy 8-2-s rohamnak köszönhetően.

A hazaiak nagy energiával játszottak a pálya mindkét oldalán, s mindenben élen járt a már 9 pontnál és 4 gólpassznál tartó Brown. Ez a játék finoman fogalmazva sem feküdt a magyar együttesnek, melynek nehezen ment a támadások szövése, dobóhelyzetek kialakítása. Hiába sikerült rendezniük a védekezést a vasiaknak, Brown hihetetlen dobóformája és pontszegény első öt perc miatt újra nyílt a különbséget szimbolizáló olló. Ekkor Perry és Németh is pályára került, de ekkor már 13 ponttal mentek a vendéglátók. Nagyon komoly gondokkal küzdött támadásban a Körmend. Az utolsó percen belül Perry elhamarkodott triplájára Hope egy értékesítettel válaszolt, a félidőben 13 pontos hazai fórt mutatott az eredményjelző.

A magyar együttes legnagyobb problémája a 2/10-es triplamutató, valamint a lepattanózásban mutatott nagy lemaradás (12-26) volt. Hiába vétettek csak négy eladott labdát, a játék képe nem azt mutatta, hogy nagy fordítást várhatnánk a piros-feketéktől.

A fordulás után minden a Groningen kedve szerint alakult. Három támadófaultot ítéltek meg a játékvezetők egy perc leforgása alatt, a nagy adok-kapok végére Brown faultal együtt dobott kosara tett pontot. Három perc elteltével időt kért Cizmic mester. (51-35) A már húsz pontot közelítő differenciát Duinker sorozatban dobott hat pontja faragta le, mely Perry és Katura büntetői után 11-re csökkent. Brownra nehezen lehetett jelzőket találni, előbb egy triplát, majd egy palánk vonala mögül eleresztett kettest értékesített. A Körmend védekezése összeállt, sorra vezették a gyorsindítások a piros-feketék és Channels büntetői után már csak négy pont volt a hazai előny. Viszont a hollandok 5-0-s etapot vágtak ki a játékrész végén, így 9 pontos fórból várhatták a záró negyedet.

Hosszú kosárcsendet tört meg Dickerson hárompontosa, de a válasz jött a már 18(!) lepattanónál tartó Bekkeringtől és a pontkirálytól, Browntól. Öt perc alatt mindössze négy-négy pontot szállítottak a csapatok, s mindezek ellenére még maradt némi sansza az egyenlítésre a Körmendnek. A magyar csapat második félidei védekezése sokkal jobban mutatott, mint az első húsz percben, s a hollandok komoly érezték ennek hatását. Bő három perccel a lefújás előtt Katura hármasa négy pontra hozta fel a vendégeket. Franke lélekromboló tripláját Katura rezzenéstelen arccal dobta vissza a túloldalon, de -2-nél Dourisseau kosár jó, plusz egy büntetős akciója nagyon nem jött jól. Másfél perccel a vége előtt 5 ponttal lépett el a Groningen. Innen már nem tudott újat húzni a Körmend, mely ugyan közel állt ahhoz, hogy 18 pontos hátrányból egyenlítsen, de ez a bravúr nem jött össze Ferencz Csabáéknak, akik mindent megtettek a fordításért a második félidőben.

Fotós és Slide - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus