Krka - Szolnok 17:00 (SportM)

Az Adria Liga utolsó előtti, 25. fordulójában a Szolnoki Olaj KK a szlovén Krka Novo Mesto vendége lesz holnap késő délután.

Adria Liga, alapszakasz, 25. forduló
Krka Novo Mesto (szlovén, 12-12) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 11-13)
2015.03.14., szombat, 17:00 (TV - SportM, 19:00)

December közepén találkozott a két csapat egymással, akkor 63-59-re győzött az Olaj egy kifejezetten pontszegény találkozón. A Krkának akkor az volt a 6. veresége zsinórban, és bár a Union Olimpiját megverték ezután, még három vesztes meccs érkezett tőlük egyhuzamban, 16 forduló után csak 6-10-zel álltak. Ezt követően viszont fordult a kocka, 5-öt nyertek egymás után (megverték többek között a toronymagas esélyes Crvena Zvezdát is), és bár az előző három fordulóból kétszer kikaptak (a Mega Leksz és a Buducsnoszt vendégeként), így is 12-12-es mérleget tudhatnak magukénak, a tabellán pedig jelenleg a 6. helyen állnak - ez az utolsó pozíció, ami biztosan EuroCupos helyet biztosít a következő idényre.

Keretüket már a decemberi meccs előtt bemutattuk, ezen a linken el tudjátok olvasni az akkori állapotokat. Több sérültjük is van, közülük Bolcina szinte biztosan nem játszik, ő hónapok óta nem került pályára - Hukic és Kastrati csak az előző találkozót hagyták ki, az ő játékukra van esély. Egyetlen erősítés érkezett hozzájuk. Miralem Halilovic a múlt hétvégén még nem tudott pályára lépni Montenegróban, most azonban jó esély van rá, hogy őt is pályán láthatjuk majd. A 208 centi magas, bosnyák válogatott játékos játszott négy évet a KK Zagrebnél, az idényt pedig egy litván kiscsapatnál kezdte.

Várható rotáció:
Rojc - Mulalic - Joksimovic - Wangmene - Booker
Armstead - Kastrati - Lapornik - Hukic - Ritlop - Halilovic

A két gárda nagyon hasonló statisztikákkal rendelkezik, nem véletlen a majdnem azonos mérleg. Ami kiemelendő, hogy mennyire türelmes játékot játszanak a szlovének, mindössze 11.5 labdát adnak el meccsenként, ami a legjobb mutató az egész bajnokságban. Emellett viszont a második legkevesebb faultot is ők harcolják ki (19.88 meccsenként), igaz, ebben az Olaj is hátul van, ők vannak a Krka mögött a harmadik helyen. Nagyon jól büntetőznek, csapatszinten 75% fölött, ezzel a második legjobbak az AL-ben. Gyengén dobják a duplákat - ahogy a Szolnok is -, a triplák viszont erősségeik - ahogy a Szolnoknak is -, 33.93%-kal a lista harmadikjai, itt az Olaj vezet 35% fölötti mutatóval.

Két amerikai játékosuk, az irányító Armstead, illetve a magasember Booker kiemelkednek hasznosságban a többiek közül, ők ligaszinten is Top10-es játékosok a VAL-mutatók alapján (előbbi 16.17, utóbbi 15.78 VAL/meccs). Armstead a második a pontlistán (17.87) az Igokeához nemrég érkező Brady Heslip mögött, a gólpasszlistán pedig 9. (4.26). Booker a hatodik a pattanókat tekintve (7.96) - főleg a védőpattanóknál jó, itt a negyedik (5.87). Egyikőjüket sem érdemes egyébként faultolni sem, Armstead 82, Booker pedig 83% fölötti büntetőző. Akit még ki kell mindenképpen emelni, az Marko Mulalic, aki meccsenként több mint 5-ször próbálkozik a triplavonalon túlról, és 44%-kal értékesíti is ezeket a helyzeteket.

Az Olajnak a jövő évi EuroCup miatt is fontos lenne megszerezni a győzelmet holnap - csak a Top6 garantál biztosan helyet az EC jövő évi főtábláján -, de saját céljuk, a legjobb 8 közé kerülés eléréséhez is szükség lenne erre a sikerre, hiszen az utolsó körben a Final Fouros Cedevitát fogadja a Szolnok. Az Olaj még nem nyert a Krka vendégeként az Adria Ligában, de most egymás utáni fordulókban verhetné el a két szlovén nagyágyút - a Union Olimpiját például három ebben a szezonban beszedett vereség után sikerült két vállra fektetni múlt héten, itt a lehetőség egy újabb rossz sorozat megszakítására. A gárda jó formában van, a középszakasz nyitányán borzasztóan könnyedén verték a Kaposvárt, a Union Olimpija elleni siker pedig biztosan kölcsönzött egy kis plusz önbizalmat is.

A találkozót a SportM csatorna 19:00-s műsorkezdettel közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus