Laboral Kutxa: Hanga nélkül újabb fájó vereség

Ma délután játszotta 18. ACB-s alapszakaszbeli mérkőzését ebben a szezonban a Laboral Kutxa, mely most sem számíthatott Hanga Ádám játékára. A baszkok zsinórban harmadszor is buktak, ezúttal a Gran Canaria otthonában - Dávid Kornél két korábbi spanyol klubjának összecsapásán.

Gran Canaria - Laboral Kutxa 84 - 81

A 24 pontos, 4 lepattanós Brad Newley és a 18 ponttal jelentkező Ben Hansbrough tarthatatlannak bizonyultak a Laboral számára, s már az első negyedben "beduplázta" (20-10) a hazai gárda a vendégeket. A középső két negyed viszont a 25 egységig jutó Andres Nocioni fémjelezte vitoriaiaké volt, át is vette a vezetést a Scariolo-legénység, ám mielőtt meg tudott volna lógni a Laboral, visszaszerezte a momentumot az ötödik helyezett és a rendkívül kiélezett hajrában higgadtabb is tudott maradni, így 9-9-as, 50 százalékos mérlegre taszította vissza a "mumus" a Hangát nélkülöző Euroliga A-licences alakulatot.

A Laboral Kutxa legközelebb csütörtökön játszik, méghozzá a spanyol Király Kupa negyeddöntőjében Malagában a Valencia ellen, majd annak függvényében, hogy nyer-e vagy veszít, szombaton és vasárnap szerepelhet az elődöntőben, illetve a döntőben, remélhetőleg már Hanga Ádámmal a soraiban. Az Euroligában majd két hét múlva csütörtökön, a Fenerbahce Ülker ellen idegenben meccsel a vitoriai csapat, 20:45-től.

A Gran Canaria legjobb dobói: Newley 24/12, Hansbrough 18/12, Baez 10
A Laboral legjobb dobói: Nocioni 25/12, Heurtel 14/6, Causeur 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus