Ledolgozható hátrányból indul holnap az Alba

Holnap este 18:30-tól az Alba Fehérvár hétpontos hátrányból indulva játszik visszavágót az észt Kalev/Cramo Tallinn ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében - Dzunics Braniszlav szerint ledolgozható a különbség.

Bajnokok Ligája, Második selejtezőkör, 2. mérkőzés
Alba Fehérvár (magyar) - BC Kalev/Cramo Tallinn (észt)
2017. 09. 26., kedd, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:15)

A két csapatról tegnap is írtunk már az első meccs előtt, azóta természetesen semmi újdonság nem történt - újabb sérülés egyik oldalon sincs, a fehérváriaknál Trevis Simpson és Chris Horton most sem fog tudni pályára lépni.

Érdekes összecsapást vívott egymással egyébként a két alakulat, hiszen úgy nyert végül 78-71-re a Kalev/Cramo, hogy 15 perccel korábban még 15 ponttal a Fehérvár vezetett. Az első 25 perc és az összesen 7 pontos hátrány a visszavágóra biztató az Alba számára - az látszott, hogy messze nem ledolgozhatatlan ez a különbség, mert van olyan játéka a Fehérvárnak, amire nem nagyon tudnak lépni az északiak, de az is látszódott, hogy a teljes csődöket kerülni kell, mert a tallini gárda bőven kihasználja ezeket, 5 perc alatt fordítottak vert helyzetből. A különbségnél sokkal fontosabb tényező lehet, hogy kinek mit sikerült levonnia, tanulnia az első összecsapásból, de az Alba jó esélyekkel várja a visszavágót.

Dzunics Braniszlav vezetőedző szerint is ledolgozható hátrányból indul együttese - a klub hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak nyilatkozott a tréner:

- Kiegyenlített, jó iramú mérkőzés volt, akadtak kimondottan jó periódusaink, különösen a harmadik negyedben, amikor elléptünk 15 ponttal. A hazaiak szigorítottak a védekezésen, mi túl pedig túl sokat rontottunk, az észtek kihasználták a hibáinkat. Főleg a végjátékban volt szellős a játékunk a saját palánkunk alatt, ez okozta a vereséget. Nyílt a párharc, semmi sem dőlt el, apróságok fognak dönteni, szoros meccsre számítok a Gáz utcában is. Természetesen mindannyian bízunk a továbbjutásban, amire meg is van az esélyünk – közölte Dzunic Branislav, csapatunk vezetőedzője.

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com
A nyilatkozathoz a forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus