Legyőzte az olasz bajnokot, jó játékkal búcsúzott a Körmend

Stílusosan Ferencz Csaba győzelmet jelentő triplájával köszönt el a nemzetközi porondtól az MTE. 

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Egis Körmend (magyar) - Umana Reyer Venezia (olasz) 88-86 (22-29, 23-23, 20-12, 23-22)

Körmend: Wright 17/9, Németh Á. 6/3, Ferencz 18/15, Davis 6, Horti 10/3.
cserék: Csorvási 4, Fanning 15/9, Halász Á. 2, Tuoyo 10/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Talán az első meccs 32 pontos különbsége miatt, de gyakorlatilag védekezés nélkül kezdett mindkét csapat, ellenben parádésan dobtak a felek - a Körmendnél Wright pörgött leginkább, az olaszoknák főleg Tonut volt elemében, de összességében záporoztak a kosarak, nagy volt az iram. Ezt a vasiak túl sokáig azért nem bírták, már az első negyed hajrájában megléptek kilenc ponttal a vendégek, az eladott labdák nehéz helyzetbe hozták Csorvásiékat, de a kisszünet után azért rendezni tudták a soraikat: a második játékrészben felkapaszkodtak, sőt, fordítani is tudtak. Ezt azonban megint nem bírták végig, a Venezia feljebb kapcsolt és könnyedén alakította ki a jó helyzeteket, üres triplákat, ziccereket, így végül ötven pont felett járt a nagyszünetben - 50% feletti mezőnymutatóval és 8/18 triplával álltak két negyed után a vendégek, a Körmend hátránya pedig ismét hét egységre nőtt.

A fordulás után sem változott nagyot a képlet, a Venezia rendkívül könnyedén jutott el a gyűrűig és amikor kellett, akkor mindig tudott kosarat szerezni, így tartotta az előnyét. Ebben a játékrészben azonban most hosszabb ideit tartott az MTE jó periódusa és az olaszok kicsit visszavettek, így a nagy kedvvel kosarazó hazaiak megint fordítani tudtak, sőt, a záró etapot is előnyből kezdhették - végül csak 12 pontot kaptak a harmadik negyedben, az első percek után össze tudták szedni a védekezésüket. A negyedik játékrészben kipontozódott Davis, de a Körmend nélküle is jól játszott, tartotta a lépést, többször vezetett is, Wright, Ferencz, Tuoyo és Horti is kifejezetten kiemelendő teljesítményt nyújtott.

Fél perccel a vége előtt Wright dobott a védője arcába egy triplát, ezzel ismét átvette a vezetést a hazai alakulat 85-84-re, majd jött az egyébként gyengén játszó Jenkins a túloldalon és egy nehéz középtávolival megint a Venezia szerzett előnyt. Az időkérés után aztán érkezett a körmendi játék, Wright megtalálta az üresen álló Ferenczet, aki három másodperccel a vége előtt elsüllyesztette ötödik tripláját is - ez a győzelmet jelentette a Potocnik-legénység számára, válaszolni már nem tudtak az olaszok.

A végén így teljes joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", a Körmend jó játékkal és győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit az olasz bajnoki címvédő ellen, ezzel búcsúzott a nemzetközi porondtól. 

fotó: FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus