Lóránt Péter: Cremona a húsvéti "vacsoramenü"

Nagyszombati bajnoki fordulóban Lóránt Péter Pesarója hazai pályán, a Cremona ellen tehet újabb lépést a középmezőny felé.

Hetek óta először játszik ma este olyan tétmérkőzést a Lóránt Pétert is soraiban tudó Consultinvest Pesaro, amely előtt bátran jelenthetjük ki: feléjük billenhet a mérleg nyelve, még az előzetes esélylatolgatások alkalmával is. Persze ezzel még véletlenül sem a vendég Vanoli Cremonát becsülnénk le, a  mai látogatók ugyanis joggal pályázhatnak a Serie A (egyik) meglepetéscsapatának címére. A szerényebb lehetőségekkel bíró cremonaiakat senki nem várta ilyen magasságokba a bajnokság alapszakaszának hajrájában. A jelenleg 10. helyen álló Vanoli a 7. helytől is csak 2 pontnyira tanyázik, így joggal pályázhat még a rájátszásra, viszont keretük erejét tekintve - különösen úgy, hogy ma az olasz válogatott center Marco Cusin játékára biztosan, még a héten az influenza által "ledöntött" amerikai döbógép Cameron Clark játékára valószínűleg nem számíthatnak Pesaróban - nem számítanak az olasz liga legacélosabb gárdái közé.

A Pesaro Cremonában is le tudta győzni Vitaliékat 80-73-ra (ez volt a piros fehér klub Lóránt előtti korszakának egyetlen idegenbeli győzelme), és ma már a felépült Tommaso Raspinóval a soraiban, teljes fegyverzetben várja cremonai vendégeit. Azt se feledjük, Lóránték egy esetleges mai sikerükkel Peti régi cimborájának, Hanga Ádámnak is jelentősen segíthetnek céljaik elérésében, ugyanis a Cremona Ádám Avellinójának is az egyik legfőbb riválisa a legjobb 8-ba kerülésért vívott óriási harcukban. A Pesaro a Vanoli Cremona legyőzésével jó eséllyel már 7 pontra nyújthatja meg a hétfőn a Milanót fogadó Caserta előtt az előnyét, ez pedig 5 fordulóval az alapszakasz zárása előtt több mint megnyugtató lehetne. Riccardo Paolini, a hazaiak mestere a találkozó előtti szokásos sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ma is 100%-ot vár fiaitól, nem szeretnék lebecsülni ellenfelüket, de csak a győzelemben hisznek ma, és különösen Luca Vitalitól tart, az olasz válogatott egyik all-round játékosa egyértelműen a Cremona vezére ebben a szezonban.

A szombaton 20.30 - tól kezdődő Consultinvest Pesaro - Vanoli Cremona olasz bajnoki mérkőzésre sajnos nem tudunk élőképes közvetítést ajánlani, az összecsapást vasárnap 21.00-ás kezdéssel, a Cremona 1 felvételről, teljes egészében levetíti,  a Cremona 1 élő adása itt (katt a linkre!) elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája  ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 25. fordulójának további programja:

Reggio Emilia -  Umana Venezia   04/04 18:30
Virtus Roma -  Sidigas Avellino   04/04 20:30
Vitasnella Cantù -  Capo d'Orlando   04/04 20:30
Virtus Bologna -  Varese   04/04 20:30
Dinamo Sassari -  Dolomiti Trento   04/04 20:30
Enel Brindisi -  Tesi Pistoia   04/04 20:30
JuveCaserta -  EA7  Milano   06/04 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus