Lóránt Péter: Ide nekünk a bajnokot! (Élőképpel)

Újabb bravúrgyőzelemre készülnek Lóránt Péterék, a Pesaro ezúttal a bajnoki címvédő Olimpia Milano gárdáját fektetné két vállra.

Kevés nagyobb hagyományokkal bíró párharca van az olasz Serie A-nak a Victoria Libertas Pesaro - Olimpia Milano ütközeteknél, ezek közül talán a legemlékezetesebb az 1988-as bajnoki döntő 4. mérkőzése, ahol a Vuelle egy az európai kosárlabdában is korszakos Tracer Milano ellen hódította el saját történelmének első bajnoki címét. Ma este 154. alkalommal feszül egymásnak a két egyaránt piros-fehér klub. A legendás idők elmúltak, manapság a két alakulat céljai és lehetőségei is nagyon különböznek - míg egyikük (Milano) nemcsak Olaszország, hanem a kontinens egyik legerősebb sztárcsapata, addig a másikuk (Pesaro) időközben a "poklot" (csőd és harmadosztály) is megjárva, napjainkban is sokszor borotvaélen táncolca az itáliai élvonal alsóházában küzd a feljebb kapaszkodásért.

Nem túlzás, Dávid és Góliát csatája lesz a ma esti, de a bibliai analógia a példa arra, nem mindig az óriás nyer. Mióta Lóránt Péter visszatért Olaszországba, kis túlzással szárnyra kapott a Pesaro, 7 meccséből 4-et megnyerve nemcsak az utolsó (kieső) helyről került el, de megkezdte a felfelé kapaszkodást. A Lóránt-korszak négy győzelme közül majd mindegyik bravúros körülmények között született, legutóbb Szicíliában egészen elképesztő végjáték után sikerült nyerniük, ott már nemcsak a csapat hite és elszántsága kellett a sikerhez, Fortuna is a csapat mellé állt. Persze a szerencse általában azok mellé áll, akik tesznek is érte, ez a Pesaro pedig tesz is érte, nem is keveset.

Ma azonban egy olyan Milanót kell legyűrni, amely sorozatban 17. bajnoki győzelmét készül ma besöpörni, Gentile és társai utoljára tavaly november 9-én Reggio Emiliában hagyták el vesztesen a parkettet egy olasz bajnoki után. A 25-szörös rekordbajnokot, az Euroliga Top 16-os csoportkörében (idén nem túl sikeresen) szereplő Emporio Armani Milanót kell talán a legkevésbé bemutatnunk itthon, nem túlzás, minden posztra legalább két Európa-klasszis kosarast tudnak csatasorba állítani. Felesleges is lenne most mélyebb szakmai elemzésekbe bocsájtkozva azt találgatni, vajon ki okozhat majd komoly galibát Lórántéknak. Gyakorlatilag mindenki: Ragland, Hackett, Moss, Gentile, Brooks, Melli, Samuels, James, Kleiza, de még az olyan abszolút perememberek, mint Cerella, Elegar vagy Gigli is válogatott szintű játékosok.

És hogy hitük és elszántságuk mellett miben bizhatnak még Lóránték? Egyrészt közönségükben. Bár a hétfő esti (tévés meccs) időpont Olaszországban sem a leginkább közönségbarát, de minden bizonnyal ma (idei) nézőcsúcs születik majd az Adriatic Arenában, előzetes várakozások alapján 7-8 ezer szurkoló is biztathatja majd Péteréket, ez pedig komoly "hátszél" lehet. Másodsorban az okos taktika. Riccardo Paolini, a hazaiak szakvezetője már sejtette: nem "szép" mérkőzésre készülnek, a Milano (az olasz bajnokságban mindenképp) egy tökéletesen és hatékonyan működő gépezet, a Pesaro pedig ma este, ahogy Paolini mester említette, ennek a gépezetnek a fogaskerekei közé készül homokot szórni...

A tűdőgyulladással bajlódó Tomasso Raspino kiesésével egy hasznos kiegészítő emberére nem számíthat ma a Vuelle, így a többiekre még nagyobb teher hárul majd. Esetleges mai sikerével nemcsak a tegnap komoly meglepetésre a Veneziát legyőző Caserta előtt tartaná a biztonságos távolságot a Pesaro, de már Hanga Ádám visszacsúszó Avellinóját is utolérné (pontszámban) Lóránt Péter olasz klubja. A Pesaro és a bajnoki címvédő Milano ütközetét itthon is láthatjuk, egyfelől a nálunk is fogható (műholdról) RaiSport 1 adásában, másrészt a csatorna remélhetőleg újfent jól működő internetes streamjén is, íme:

A hétfő este 20.00-tól kezdődő Consultinvest Pesaro - EA7 Emporio Armani Milano olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élőképpel ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 23. fordulójának további programja:

Reggio Emilia -  Virtus Bologna 66-56
Dinamo Sassari  -  Capo d'Orlando 70-68
Acea Roma -  Tesi Group Pistoia   70-63
Varese -  Vanoli Cremona 86-82
Enel Brindisi -  Vitasnella Cantù 76-75
Dolomiti Trento -  Sidigas Avellino 92-85
JuveCaserta -  Umana Venezia 84-73

Dolomiti Energia Trento - Sidigas Avellino 92-85 (Hanga Ádámék mérkőzéséről összefoglaló itt !)

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető.

fotók: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus