Lóránt Péter újra Rómában!

Két év után, immáron ellenfélként tér vissza régi sikerei helyszínére Lóránt Péter, hogy a Pesaro római küldetését sikerre vezesse.

Lóránt Péter számára különleges mérkőzés lesz a ma esti, Péter soha nem titkolta, remekül érezte magát Rómában, karrierje egyik legszebb és legsikeresebb évadja volt, amikor a 2012/2013-as szezon emlékezetes római hadjáratában (51 tétmérkőzést játszott Virtus Roma játékosként!) végül hatalmas meglepetésre bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. Ezúttal már a Consultinvest Pesaro sikeréért küzdve, ellenfélként tér vissza. Ellenfélként, de semmiképpen nem ellenségként, biztosak vagyunk abban, hogy a római szurkolók is szeretettel és tapssal fogadják majd, hiszen tudása, hozzáállása és profizmusa miatt a mai napig kedvenc az olasz fővárosban. Az akkori sikercsapatból mára ketten maradtak hírmondónak az örök városban: Bobby "Basketball" Jones és Lorenzo "Lollo" D'Ercole, akik rég nem látott barátként üdvözölhetik a magyar válogatott játékost.

A Pesaro magyar magasembere is rendkívül motiváltan várja a kora esti összecsapást, a római PalaTiziano minden szegletét ismeri, kulcsszerep várhat rá az újabb fontos két pont megszerzésében. A mai római bajnoki egyrészt amiatt kiemelt jelentőségű, mert az itt bezsebelhető két ponttal tovább menekülhetnének Lóránték a JuveCaserta elől. (Fontos információ, hogy  a dél-olasz klubot 1 pont levonásával büntette az olasz liga, mert a Caserta 2014 októberében adóhátralékot halmozott fel, így már 3 pont a Pesaro előnye a 16., kieső pozícióban tanyázó casertaiakkal szemben!) Másrészt a Virtus Roma legyűrésével Peti ex-klubját is a veszélyzónába rántaná az egyre feljebb kapaszkodó Vuelle.

A Virtus Roma jelenlegi gárdája igencsak kétarcú alakulat. Egyfelől a csapat ragyogóan menetel a EuroCupban, a jövő héten a török Banvit otthonában a nyolcaddöntők odavágóján eséllyel lép fel, hiszen a sorozat idei kiírásának mindkét csoportkörét saját csoportja élén zárta, és 16 EC meccséből 11-et megnyertek Dalmonte mester fiai. Az olasz élvonalban viszont már nem muzsikálnak ilyen fényesen, a 12. hely és a 7-12-es mérleg szerény teljesítményt takar.

Tovább nehezíti a rómaiak helyzetét, hogy amerikai hátvédjük, Brandon Triche nem érkezett vissza az Egyesült Államokból a kupadöntő miatt kiírt bajnoki szünet után, így a nehéz helyzetben lévő fővárosiaknak azonnal cselekedniük kellett, és villámigazolással, a szintén Serie A-s Capo D'Orlando csapatától Austin Freemant szerződtették, akit már be is regisztráltak, így már szombaton be is mutatkozhat római színekben. Rajta kívül a horvát válogatott irányító, Rok Stipcevic, az NBA-s múltat is felmutató center, Ndudi Ebi, a Roma legponterősebb profija, Kyle Gibson, és Peti egykori posztriválisa, a már említett Bobby Jones (ő is megfordult jónéhány NBA-s klubnál) okozhatja a legtöbb nehézséget Lórántéknak. Az esélyek kiegyenlítettek, a hazai pálya és a keretek ereje a Roma mellé tenné a voksunkat, de a pillanatnyi (bajnoki) forma, a pesaróiak elszántsága, és az, hogy a Virtus már fél szemmel a jövő heti Eurocup találkozójára figyel(het), nagyon éles mérkőzést ígér.

A szombaton 18.30-tól kezdődő Virtus Acea Roma - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni. (a Pesaro idegenbeli mérkőzéseit élőben közvetítő TVRS televízió sajnos nem minden esetben teszi ezt elérhetővé online felületén)

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle, hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 20. fordulójának további programja:

Dinamo Sassari -  Vitasnella Cantù  28/02 20:30
Umana  Venezia -  Enel Brindisi  01/03 18:15
Vanoli Cremona -  JuveCaserta  01/03 18:15
Virtus Bologna -  Tesi Group Pistoia  01/03 18:15
Sidigas Avellino -  Capo d'Orlando  01/03 18:15
EA7 Milano -  Reggio Emilia  01/03 20:30
Dolomiti Trento -  Openjobmetis Varese  02/03 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotók: Flick/Basketinside.com, Victoria Libertas Pesaro/Luca Toni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus