Lóránt: szezoncsúcs-beállítás és győzelem Rómában!

Parádés első félidei játékával rendkívül fontos idegenbeli győzelemben játszott meghatározó szerepet a Rómába "hazatérő" Lóránt Péter.

Virtus Acea Roma - Consultinvest Pesaro 76-80  (20-22, 21-22, 12-18, 23-18)

Végletekig kiélezett, fordulatos mérkőzésen hozta el a rendkívül fontos két bajnoki pontot Rómából a Pesaro. Lóránt Péter fantasztikus első félidei játékának és harcosságának döntő érdemei voltak a sikerben. A magyar középjátékos 36 perc alatt 13 pontot dobott (mindet az első két negyedben), mezőnyből 0/4 volt a dupla- és 3/4 a triplamutatója, 4/6 volt büntetővonalról, leszedett 5 lepattanót (3 támadó), kiharcolt 3, beütött 2 faultot és egy labdavesztése volt.

A  SerieA 20. fordulójának nyitómérkőzésén alaposan bekezdett a vendég Pesaro, Anthony Myles és Lóránt Péter kosaraival 20-9-re ugrott meg a vendégcsapat. Péter két tökéletes triplával jelezte, bizony nem ismeretlenek számára a római palánkok.  A kissé fásultan kezdő rómaiak a negyed végére „felébredtek”, köszönhetően annak is, hogy a Pesaro szakvezetőjének kényszerű sorcseréi kissé megtörték a Vuelle kezdeti nagy lendületét. A teljes mezőny legtöbbet és legagilisabban játszó kosarasa ekkor egyértelműen Lóránt volt, a magyar magasember, a kezdők közt utoljára, a második negyed 3. percében szusszanhatott egyet, de ekkor már 9 pontnál járt. Paolini mester sokat nem hagyhatta pihenni honfitársunkat, két percnyi pihenő után ismét a pályán volt Lóránt, az ekkora már teljesen kiegyenlítetté vált találkozón. Az óriási elánnal játszó Lóránt (13 ponttal zárta az első 2 negyedet!) és a fantasztikusan kosarazó Anthony Myles (17 pont) vezetésével 44-41-re vezetett az első félidőben a vendégcsapat. Lóránt és Myles azon túl, hogy a Pesaro pontjainak több mint 2/3-át szállították, egészen parádés, 13/12-es mezőnymutatóval tették ezt.

A fordulás után folytatódott a fej-fej melletti küzdelem, a házigazda elsősorban eredményes hátvédduójának (Stipcevic-D’Ercole) köszönhette, hogy versenyben maradt, míg a Pesarót a feljavuló Chris Wright húzta ekkor. A rómaiaknál továbbra sem akadt igazi vezér, viszont a vendégeknél szép sorban jöttek fel a többiek Lóránt és Myles mögé, így 10 ponttal (49-59) megugrottak a piros-fehér látogatók. A záró negyedben azonban jött az újabb fordulat, a kanadai válogatott Melvin Ejim és Rok Stipcevic vezérletével fordított a Roma (67-64). Lóránték teljesen leblokkoltak. Elképesztő végjáték alakult ki, felváltva vezettek a felek, de az utolsó percben a higgadtabb Pesaro végleg visszaverte a hazaiak rohamait, és megtette azt, ami sem a Cedevita Zágrábnak, sem a Sevillának, sem a Zaragozának, sem a Volgográdnak nem sikerült, (megérdemelten) nyert Rómában és óriási lépést tett a bentmaradás felé!

Virtus Roma: Stipcevic 17/6, Ejim 11, Ebi 10, De Zeuw 10/6

Consultinvest Pesaro: Myles 22/12, Ross 14, Lóránt 13/9, Wright 13

A Consultinvest Pesaro a következő fordulóban, március 9-én (hétfő) este 20.00-tól a Dinamo Sassari együttesét fogadja Pesaróban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus