Lóránt: Varesében a pontokért (Élőképpel)

Újdonsült itáliai egyletével ezúttal idegenben lép fel Lóránt Péter, csodaszámba menő győzelme reményében Varesében vizitál a Pesaro.

14. a 15. ellen, alsóházi derbi, mégis több mint furcsa ezt egy Varese-Pesaro kapcsán Olaszországban kijelenteni, a Serie A keretein belül ugyanis immáron 126. alkalommal feszül egymásnak a két nagy múltú egyesület, két egykori bajnokcsapat. Lóránt Péter ezúttal a Pesaro piros-fehér mezében készül arra, ami római mezben nem sikerült, bevenni a varesei PalaWhirpoolt! Ráadásul egy másik, talán kevésbé fontos egyéni cél is vezérelheti honfitársunkat: Lóránt 2012/2013-as remekbeszabott itáliai szezonja alatt egyetlen alakulat volt, amelynek gyűrűjét sem otthon (Rómában), sem idegenben nem terhelte kosárral, ez pedig a Varese! Ideje tehát megtörni ezt a negatív szériát is, persze lényegesebb szempont, hogy csapata, a Pesaro, amely eddig finonam szólva sem szerepel fényesen, ha elhagyja az Adriatic Arenát, Cremona után végre másodszor is nyerni tudjon idegenben.

Elmúlt heti elemzésünkben azt írtuk, úgy véljük, idén kétszereplős lehet a kiesés elleni küzdelem Olaszországban, Caserta vagy Pesaro. Ahhoz, hogy ez az elmélet egy kicsit is meginogjon, Péteréknek ma mindenképpen bele kell kapaszkodniuk a Varesébe annak legyőzésével. Dolgukat megkönnyíti, hogy a hazaiak legnagyobb ásza, a francia Yakhouba Diawara még hetekig harcképtelen. Aki miatt viszont joggal aggódhatnak Lóránték, az Eric Maynor, a Varese újonnan igazolt irányítója az elmút években az NBA-ben (Oklahoma City Thunder, Washington Wizards, Portland TrailBlazers, Philadelphia 76ers) pattogtatott, és hétfőn a Cantú elleni (elvesztett) derbin 11 assziszttal bemutatkozva jelezte, vele jelentősen erősödött a Varese.

A mai találkozó előtt Riccardo Paolini, a Consultinvest Pesaro újdonsült szakvezetője az olasz sajtónak elmondta, Lóránt Péter játéka a hét közben szerzett kisebb combizom húzódása miatt még bizonytalan. A játékostól származó friss imformációinkból úgy tudjuk és reméljük, ezzel talán már nem árulunk el komolyabb "hadititkot", hogy az említett húzódás valóban nem komoly, és a "magyar harcos" szinte biztosan ott lesz a Pesaro kezdőötösében ma kora este. Egy hete a két "újonc" (Lóránt és Wright), valamint az elmúlt hetekben ihletett formában kosarazó Laquinton Ross (80 pont a legutóbbi három bajnokin!) remeklése és a csapat küzdőszelleme kevésnek bizonyult, és nincs kétségünk, valószínűleg ma sem lesz elég, kell még egy ász Paolini paklijába. Ez az ász pedig már ott lehet abban a pakliban, a hetek óta maródi Anthony Myles ugyanis egyre közelebb áll ahhoz, hogy újra pályára lépjen, vele pedig egy ponterős, a védelmet megbontani képes, gyors dobóhátvéddel erősödik Lóránték kerete, de az ő mai játéka még tényleg több mint bizonytalan.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Openjobmetis Varese - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy vasárnap 18.00-tól az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást is indít a forduló valamennyi mérkőzéséről, amely csak (egyszerű) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle, hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 17. fordulójának további programja:

Acea Roma -  Reyer Venezia  01/02 16:30
Sidigas Avellino  -  Vitasnella Cantu'  01/02 18:15
Capo d'Orlando -  Virtus Bologna  01/02 18:15
Enel Brindisi -  Pasta Reggia Caserta  01/02 18:15
Dinamo Sassari -  Tesi Group Pistoia  01/02 18:15
Dolomiti Trento -  EA7 Milano  01/02 20:30
Vanoli Cremona -  Bon Reggio Emilia  02/02 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotó: Flick/Basketinside.com, Victoria Libertas Pesaro/Luca Toni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus