Lóránték a Sassari ellen is győzni akarnak! (Élőképpel!)

A Varese, a Reggio Emilia és a Roma skalpja után a friss kupagyőztes és bajnoki favorit Sassarit készül levadászni a Lóránt-banda.

Nem túlzás, amióta Lóránt Péter Pesaróba igazolt, gyökeresen megváltozott az addig inkább csak vergődő legendás klub játéka és eredményessége. Ötből három győzelem, ez egy olyan klubnál, amely jelenleg még a kiesés elkerülését tekinti fő céljának, több mint imponáló. Ráadásul Petiék mind a három sikere igazi bravúr győzelem volt, a Varese és a Roma "személyében" egykori BEK és olasz bajnokcsapatok ellen idegenben sikerült meglepetést okozni, míg a Reggio Emilia elleni szenzációs győzelem értékét Kaukenas-ék tegnapi, Avellino elleni ellenálhatatlan játéka mutatja igazán. De ez már mind csak a múlt, a jelenben pedig egy újabb, talán minden eddiginél nagyobb bravúrra lesz szükség, a friss kupagyőztes és bajnoki döntős álmokat dédelgető Dinamo Sassari ellen.

A bajnoki tabella második helyéért a Veneziával és a Reggio Emiliával óriási harcot folytató szárdok nem engedhetnek meg újabb botlást maguknak, ettől függetlenül elsősorban idegenbeli mérlegük a felelős a 6 bajnoki vereségükből 5-ért. Döntő jelentőségű lehet, hogy Lóránték mennyire tudják majd féken tartani a Sassari gyors támadójátékát, hiszen Szardínia kosaras büszkeségeinél senki nem játssza jobban a "fuss és dobd" kosárlabdát közel s távol Itáliában. Nem lenne célszerű "futóversenybe" bonyolódni velük, minél lassabb a játék, annál több lehet a házigazda esélye.

Persze ezt Péterék is nagyon jól tudják, Paolini, a Vuelle mestere ezen felül azt is elmondta szokásos sajtótájékozatóján, hogy  a liga egyik legjobb tripladobó gárdája az ellenfél, és ha ezt nem tudják majd kontrollálni, nem lesz esélyük a győzelemre. A Pesaro szakvezetője megemlítette még, hogy a Jerome Dyson-David Logan duó jó értelemben vett agresszivitása és kiváló egy-egyező képessége is komoly gondokat okozhat csapatának, de erre is igyekeznek majd kiemelt figyelmet fordítani. Lóránt számára a palánkok alatt elsősorban a Shane Lawal (csak névrokona Peti egykori római klubtársának, Gani Lawalnak) Kenny Kadji, Jeff Brooks trió okozhat nehézségeket, előbbi kettő kiemelkedő atletikusságával, míg utóbbi technikai képzettségével "villoghat".

A Jurij Gagarin útra (itt található az Adria Aréna) kilátogató szurkolók ebben a szezonban ma találkozhatnak majd először névre szóló mezekkel a játékosokon. Il Nome fa la Differenza! (a név jelenti a különbséget) - így hirdeti a ma esti mérkőzést a legnépszerűbb közösségi oldalon a piros-fehér klub. Ha pedig a találkozón is a név jelenti majd a különbséget, a jóval "nevesebb" és komolyabb múltat képviselő Pesaro legyőzi az újhullámos szardíniai favoritot. Meglátjuk. Hogyan? Íme:

A hétfő este 20.00-tól kezdődő Consultinvest Pesaro - Banco di Sardegna Sassari olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élőképpel ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 21. fordulójának további programja:

Tesi Group Pistoia -   Dolomiti Trento   elhalasztva
Enel Brindisi -   Vanoli Cremona  81 - 65
Openjobmetis Varese -   Acea Roma  78 - 73
Reyer Venezia -   Virtus Bologna  96 - 71
Pasta Reggia Caserta -   Capo d'Orlando  70 - 83
Vitasnella Cantù -   EA7 Milano

 16/04 20:30

Grissin Bon Reggio Emilia - Sidigas Avellino 96-72 (Hanga Ádámék mérkőzéséről összefoglaló itt!)

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető.

 

fotók: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus